Actualizado 24/11/2008 20:39 CET

Amics de la Terra proposa reduir l'horari de la il·luminació nadalenca per disminuir les emissions de CO2

PALMA DE MALLORCA, 24 de novembre (EUROPA PRESS)

L'organització Amics de la Terra va proposar avui als ajuntaments de Mallorca "donar exemple" als ciutadans sobre com ser més respectuosos amb el Medi Ambient, reduint l'horari i els dies de la iluminació nadalenca, ja que amb 30 minuts menys al dia, es redueixen en prop d'un 20 per cent aquestes emissions de CO2 a l'atmosfera.

Mitjançant comunicat, l'organització va remarcar que tot i que els municipis instal·len cada vegada més llums de 'baix consum' en la il·luminació nadalenca, aquesta segueix consumint una quantitat molt important d'energia elèctrica i consegüentment provoca una quantitat exorbitant de CO2, principal gas causant del canvi climàtic.

Per aquesta raó, Amics de la Terra va manifestar la seva intenció de recolzar la moció que el PP presentarà demà a l'Ajuntament de Palma, sol·licitant una reducció en l'horari de les llums nadalenques a Palma, i alhora va animar als veïns a seguir l'exemple i reduir el nombre d'hores que les les llums nadalenques romanen enceses.

Alhora, l'organització va apuntar que "podem aconseguir" que el nadal no es converteixin en festes anti-ecològiques amb una despesa "molt importante" d'energia amb uns hàbits de consum "desorbitats".

Sobre aquesta qüestió, va posar èmfasi en què aquest suposat es pot portar a terme adoptant unes "simples" pautes de conducta: consumir productes locals en comptes dels portats de lluny; evitar regals "sobre-empaquetats"; reciclar el paper de regal i les ampolles; usar un arbre de nadal i decoracions reutilitzables cada any, i, en general, "evitar els excessos de consum", va postil·lar.