AMP.- El Govern construirà a Mallorca 117 habitatges destinats a cooperativistes

Conseller Marc Pons
EUROPA PRESS
Publicado 14/1/2019 12:45:49CET

   PALMA DE MALLORCA, 14 Gen. (EUROPA PRESS) -

   El Govern construirà 117 habitatges destinats als cooperativistes que s'acullin al programa Cohabita. Es tracta de cinc projectes a cinc solars diferents amb els quals es realitzaran 42 immobles a Son Servera, 21 a Vilafranca de Bonany, 23 a Llucmajor, 20 a Santa Maria i 11 a Manacor.

   El conseller de Territori, Marc Pons, ha explicat en roda de premsa el concurs d'adjudicació d'aquests solars i ha apuntat que les cooperatives que vulguin accedir a alguns d'aquests solars, hauran de finançar el projecte de construcció a través d'un finançament bancari que serà recolzat pel Govern. Pons ha afegit que es tracta d'un projecte nou, important i que respon a cercar fórmules per facilitar l'accés a l'habitatge".

   El programa Cohabita es va engegar el juliol de 2018 per la Conselleria de Territori, a través de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi). Aquest programa es basa en el foment de les cooperatives d'habitatge, i és una mesura que contempla la Llei d'Habitatge actualment en vigor. Es tracta d'una via més per accedir a un habitatge amb un règim diferent al del lloguer o la propietat.

   Cohabita consisteix en la cessió de sòl públic, amb els respectius projectes arquitectònics, a cooperatives d'habitatge per l'autopromoció de l'habitatge protegit en règim de cessió d'ús durant un termini de 75 anys.

   La directora de l'Ibavi, Maria Antònia Garcías, ha explicat que el programa està obert a cooperatives que estiguin constituïdes com les que estiguin en procés de fer-ho i que es podrà accedir a ell a partir del dilluns vinent, una vegada s'hagin publicat les bases en el Butlletí Oficial de Balears (BOIB). Cada cooperativa podrà presentar-se a un màxim de tres projectes.

   Les condicions per accedir al programa són haver-se inscrit en l'en el registre de demandants d'habitatge protegit de les Illes Balears, no tenir una residència en propietat i no superar el nivell d'ingressos, que s'estipula en un màxim de 33.838.15 euros per al règim general o 37.597.95 euros en el cas de famílies nombroses o discapacitats.

   Pons ha recordat que una vegada finalitzades les obres, l'habitatge adquireix la qualificació d'habitatge protegit i, una vegada acabat el període de cessió, la propietat de l'habitatge retornarà a l'Ibavi.

Contador