Andreu Manresa, nou president de FORTA

[Gruposociedad] Fwd: Np · Andreu Manresa, Nou President De Forta.
EUROPA PRESS
Publicado 10/1/2019 17:22:44CET

MADRID, 10 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Federació d'Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA) ha nomenat nou president de l'associació al director general de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa i Monserrat.

Així ho ha anunciat la FORTA, que ha explicat que Manresa ha pres possessió del càrrec al transcurs de la Junta General celebrada aquest dijous 10 de gener, on s'han analitzat les línies estratègiques d'acció de l'entitat per als pròxims mesos.

D'aquesta manera, Manresa succeeix en el càrrec al director general de la Radiotelevisió del Principat d'Astúries (RTPA), Antonio Virgili Rodríguez, qui va assumir la Presidència de FORTA durant el segon semestre de 2018.

La Junta General de FORTA ha valorat de forma positiva la gestió realitzada per Virgili i ha destacat el seu compromís a l'hora de defensar els interessos de la Federació. A més, ha donat la benvinguda a Manresa com a nou president que estarà al capdavant de l'associació al llarg d'aquest primer semestre de 2019.

La Federació ha detallat que durant el mandat de Manresa "es continuarà avançant en la consecució dels principis i objectius fundacionals" de la FORTA, amb especial atenció a la implementació de mesures per "seguir posant en valor el servei públic" desenvolupat pels organismes de ràdio i televisió públics autonòmics.

"Els serveis públics audiovisuals són impulsors i promotors de la diversitat i la pluralitat informativa, social i cultural de cada regió", ha defensat la Federació, per després afegir que es treballarà amb la mirada posada en la celebració aquest 2019 del seu trenta aniversari.

Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, Manresa ha desenvolupat la seva carrera professional com a periodista en diferents mitjans de comunicació escrits i audiovisuals.

Va ser director de RNE Balears (1983-1987) i de RNE Catalunya (1987-2000) i ha treballat en la redacció d''El País' (1990-2015), com a corresponsal a Balears, fins que va ser nomenat director general de la Radiotelevisió Autonòmica de Balears.

A més, és autor de diferents publicacions, entre les quals destaca 'Balears S.A.' (1996), 'Felanitxeràlia' (1998), 'Paratges i personatges de Balears S.A.' (2005) o 'Invitació a la felicitat'.

Contador