Antich i Bauzà es reuneixen demà per abordar les mesures d'ajust per reduir el dèficit públic

Actualizado 25/5/2010 16:13:37 CET

PALMA DE MALLORCA, 25 May. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Francesc Antich, es reunirà demà amb el líder de l'oposició, José Ramón Bauzà, amb la finalitat d'abordar les mesures de retallada social aprovades pel govern Espanyol per reduir el dèficit públic, i que suposaran per a Balears una retallada d'uns 200 milions d'euros que la Comunitat haurà d'estalviar per complir amb els objectius de l'executiu central.

Així ho ha manifestat als passadissos del Parlament el portaveu del Grup PP, Francec Fiol, qui també acudirà a la reunió, en què el president Antich haurà d'explicar com se'n van a veure afectats els recursos disponibles de la comunitat una vegada entrin en vigor les retallades previstes pel Govern, que, entre d'altres mesures, preveuen una reducció del salari dels treballadors públics una mitjana d'un 5%, la congelació de les pensions contributives i la paralització de les inversions no compromeses.

A aquestes mesures ja anunciades pel Govern es va sumar ahir un altre ajust que va aixecar una gran polseguera entre els alcaldes, consistent que els ajuntaments no podran sol·licitar crèdit per fer front al seu finançament. Malgrat que la restricció havia d'entrar en vigor avui, el Govern ha rectificat i no serà fins a l'1 de gener de 2011 quan els ajuntaments tindran prohibit endeutar-se més.

En relació amb la congelació d'inversions, el Govern ha ordenat el bloqueig de part de les inversions pressuposades però no compromeses, equivalent al 4% del total d'inversions, el que suposarà a un estalvi de 30 milions d'euros.

D'altra banda, el Govern ha demanat a les comunitats i ajuntaments un estalvi de 1.200 milions d'euros que hauran d'aportar a la retallada de 15.000 milions que farà l'Estat. A Balears li correspon estalviar 30 milions d'euros.

 

Lo más leído

 1. 1

  Toñi Moreno, así cambiará su vida profesional tras convertirse en madre

 2. 2

  La Justicia europea avala que los interinos contratados para cubrir una vacante no tengan indemnización

 3. 3

  Cae al mar un tramo del Puente del Petróleo de Badalona (Barcelona) por el oleaje

 4. 4

  Julián Requena de la 'Isla de las Tentaciones', el niño milagro que se salvó de una terrible muerte

 5. 5

  María Teresa Campos: "Hay muchas parejas que se separan y no se monta este circo"

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista