Antich prioritzarà en el pròxim període parlamentari l'aprovació de les Lleis de Serveis Socials i de Barris

Actualizado 4/9/2008 19:46:12 CET
Actualizado 4/9/2008 19:46:12 CET

Antich prioritzarà en el pròxim període parlamentari l'aprovació de les Lleis de Serveis Socials i de Barris

MENORCA, 4 Sep. (EUROPA PRESS) -

El secretari general del PSIB, Francesc Antich, va avançar avui que la seva formació encararà les pròximes sessions parlamentàries amb l'objectiu de millorar l'estructura i el model econòmic de les Balears per fer davant de la crisi actual, per a la qual cosa impulsarà una millora del producte turístic, així com l'aprovació de les Lleis de Serveis Socials i de Barris, amb la finalitat que tots els ciutadans puguin viure de manera "digna i millorar aquelles barriades que més ho necessiten".

Per superar l'actual situació econòmica, Antich va subratllar que serà "necessari" que les administracions públiques i els sectors privats "facin pinya" i va afegir que aconseguir-lo és "la seva màxima preocupació".

Alhora, Antich, acompanyat per la presidenta del Consell Insular de Menorca, Joana Barceló, i el portaveu del grup parlamentari, Antoni Diéguez, va assenyalar que "és important mantenir la capacitat inversora del Govern", tot i que també va afirmar que des de l'administració s'haurà de fer "un esforç d'austeritat per no sobredimensionar la despesa corrent".

Un altre dels punts principals de les pròximes sessions parlamentàries seran els pressupostos autonòmics del 2009. En aquest sentit, el líder socialista va assegurar que, tot i les divergències amb els seus socis de govern es treballa per aconseguir uns comptes adequades a la conjuntura econòmica.

Antich ha afirmat que les negociacions s'estan desenvolupant en un "clima normal" i que "haurà uns pressupostos idonis per afrontar aquest període de crisis".

El PSIB va celebrar aquest matí a Maó les seves jornades parlamentàries per preparar el període de sessions del Parlament, que començarà el pròxim 16 de setembre. La seva finalitat és establir els mecanismes d'organització parlamentària i el pla de treball dels diputats del grup socialista.