Aplicat el Decret de mesures urgents per autoritzar la construcció de la residència de Son Martorell

Publicado 3/5/2019 14:37:24CET

   PALMA DE MALLORCA, 3 Maig (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Govern ha autoritzat, a proposta de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, el projecte de construcció de la futura residència per a persones en situació de dependència de Son Martorell, a Palma, mitjançant l'aplicació del Decret de mesures urgents per a la millora i/o l'ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials.

   Segons ha informat la portaveu del Govern, Pilar Costa, en roda de premsa, això suposa agilitar el procediment de construcció d'aquesta residència, ja que s'han complert els requeriments que marca el Decret, com són la declaració d'inversió d'interès autonòmic i que ja ha passat a informació pública el projecte executiu de construcció, sense informe desfavorable, en aquest cas, de l'Ajuntament de Palma.

   L'aplicació del Decret de mesures urgents permet al Govern autoritzar la construcció d'aquesta infraestructura i escurçar els terminis d'execució. El proper pas ja serà la licitació de les obres.

   La residència per a persones majors en situació de dependència de Son Martorell, a Palma, és un equipament inclòs en el Pla d'Actuació per a l'Ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-2021 de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. Té un pressupost de 9,2 milions d'euros i oferirà 120 places de dependència.

   A part d'aquesta nova residència a Ciutat Jardí, a Palma, hi ha cinc nous equipaments en diferents fases de tramitació o d'execució del projecte, que suposaran la creació de 560 noves places residencials.

   Estan en obres la residència de Marratxí (120 places) i la primera residència de Formentera (18 places); ja s'ha redactat i lliurat a l'Ajuntament de Maó el projecte bàsic de la residència de la caserna de Santiago (120 places), en aquest municipi, i es tramiten les corresponents llicències municipals; s'ha resolt el concurs d'idees arquitectòniques de la residència de Son Dureta, i s'ha signat el conveni de cessió del solar on es construirà una nova residència en el municipi de Es Castell, a Menorca (60 places).

Contador