Armengol insta a "no posar-se en posició de crítica" sobre la Llei d'Educació sinó "de construcció"

Publicado 28/11/2019 14:03:30CET
La presidenta del Govern, Francina Armengol, amb el conseller d'Educació, Martí March, a l'inici de curs a l'IES Binissalem.
La presidenta del Govern, Francina Armengol, amb el conseller d'Educació, Martí March, a l'inici de curs a l'IES Binissalem. - CAIB - Archivo

"És una llei educativa i no de llengües, això és l'important"

PALMA DE MALLORCA, 28 Nov. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha instat a "no posar-se en posició de crítica" sobre l'avantprojecte de Llei d'Educació de Balears, que va presentar aquest dimecres el conseller de l'àrea Martí March, i ha advocat perquè s'adopti una actitud "de construcció, de participació i de proposta de millores".

Així ho ha expressat en una roda de premsa sobre un altre tema en ser preguntada per les crítiques, sobretot lingüístiques, que ha provocat l'avantprojecte de l'Executiu autonòmic. "És una llei educativa i no de llengües, això és l'important", ha matisat la presidenta.

En aquest sentit, ha dit que "cerca tenir el màxim de consens possible" i, així mateix, "garantir un sistema educatiu equitatiu, inclusiu, amb millores en la formació del professorat, en les condicions sociolaborals, en la participació i en el finançament, entre uns altres".

Així mateix, ha realçat el "treball" de la Conselleria i ha afegit que parteix del document 'Illes per un pacti' amb les aportacions del Consell Escolar de les Illes (CEIB) i del Parlament. "Ara és el moment perquè la comunitat educativa faci les seves propostes, quedi aprovat pel Govern i, finalment, sigui tramitat al Parlament on els grups puguin fer les seves aportacions", ha dit.

Armengol ha conclòs que l'educació és un aspecte "fonamental" pel Govern i ha dit que és un "pas necessari" el fet de poder tenir la primera Llei d'Educació en l'arxipèlag.

"Vam començar a treballar amb moltes dificultats, en un moment de crispació a causa de les polítiques del PP que van fer sortir al carrer a milers de persones en defensa de la qualitat del sistema educatiu. Sempre li estarem agraïts a aquest moviment", ha afegit.

CONDEMNA DAVANT EL "PRIMER CAS D'ASSASSINAT PER VIOLÈNCIA MASCLISTA A MENORCA"

D'altra banda, la presidenta ha volgut mostrar la seva condemna davant "el que podria ser el primer cas d'assassinat per violència masclista a Menorca", des que es tenen registre de xifres, després que la Policia Nacional detingués aquest dimecres al marit de la dona que va morir el 2018 a Ciutadella com a presumpte autor de la seva mort.

La dona de 36 anys hauria mort un jacuzzi d'una nau industrial del Polígon Industrial del municipi menorquí al juny de 2018. El seu marit, ara arrestat, de 40 anys d'edat, va alertar que havia localitzat sense vida a la seva esposa.

Armengol ha recordat que, com sempre fa el Govern en judicis per violència de gènere, es personarà com a acusació particular en el procediment judicial.

Contador

Para leer más