Armengol reivindica el REB i urgeix la formació de Govern central per poder "exigir el que toca"

Publicado 3/12/2019 12:09:33CET
La presidenta del Govern, Francina Armengol, preparant-se per al ple minuts abans de donar començament la sessió.
La presidenta del Govern, Francina Armengol, preparant-se per al ple minuts abans de donar començament la sessió. - EUROPA PRESS - Archivo

PALMA DE MALLORCA, 3 Dic. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reivindicat aquest dimarts en el ple del Parlament el Règim Especial de Balears (REB) aprovat durant el seu anterior mandat i ha urgit la formació "ràpida" del Govern central i del Ministeri d'Hisenda perquè "obri les negociacions" i així poder "exigir el que toca".

Armengol ha respost així la pregunta del diputat del PI, Josep Melià, que ha criticat que "els efectes pràctics" del REB "no es noten" i li ha demanat que pugi "el nivell de reivindicació" davant Madrid per poder aconseguir un model de finançament que equipari a la Comunitat al concert econòmic de País Basc i Navarra.

En resposta, Armengol ha remarcat, com ja ha dit en altres ocasions, que defensarà els interessos dels ciutadans de Balears "governi qui governi" a Madrid i ha defensat les virtuts del REB. "No coincideixo que no serveixi per res", ha dit.

En aquest sentit, ha dit que "el 75% de descompte aeri estigui garantit per la llei estatal és positiu", encara que, sobre això, ha admès que existeixen "algunes disfuncionalitats" que estan "intentant arreglar".

La líder socialista també ha destacat com a "positiu" que s'estiguin produint inversions en matèria energètica i que als Pressupostos Generals de l'Estat de 2020 hi hagi un "factor d'insularitat" per garantir les "inversions mínimes necessàries" a la Comunitat.

Contador

Para leer más