Publicado 01/08/2019 17:15CET

Armengol remarca que no abandonarà la "lluita" per defensar els drets del poble sahrauí

La presidenta del Govern, Francina Armengol, conversa amb algunes nenes que han assistit a l'acte
La presidenta del Govern, Francina Armengol, conversa amb algunes nenes que han assistit a l'acte - CAIB

   PALMA DE MALLORCA, 1 ago. (EUROPA PRESS) -

   La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha declarat aquest dijous que el Govern no abandonar la "lluita" i "la reivindicació" per defensar els drets del poble sahrauí i perqu aquest aconsegueixi la seva "independncia".

   Així ho ha assegurat la líder de l'Executiu balear en un acte celebrat en el Consolat de Mar, on ha rebut als nens sahrauís que participen al programa 'Vacances en Pau'.

   En la seva intervenció, ha indicat que Espanya té una responsabilitat "molt important i primordial" per trobar una sortida i que els sahrauís puguin "tornar a casa seva".

   Armengol ha agrat el treball que fan les famílies i l'associació d''Amics del Poble Saharauí'. "Solament puc donar grcies a l'associació que a mi m'ha omplert de vida" ha declarat per després recordar que fa deu anys va acollir dos nens sahrauís que li van fer entendre que al món "hi ha moltes injustícies".

   La líder de l'Executiu autonmic ha reivindicat que Balears és "un poble solidari" i que seguir treballant pensant també en el que "succeeix fora de les nostres fronteres".

ESPANYA I EL SHARA

   Per la seva banda, la presidenta de l'associació 'Amics del Poble Sahrauí', Catalina Rosselló, ha indicat que Espanya, com a antiga potncia administradora del territori, ha d'adoptar un "canvi de postura" i "contribuir a una solució pacífica del conflicte".

   L'associació té la convicció que el nou Executiu balear continuar donant "suport per impulsar el dret d'autodeterminació" perqu aquest poble "digne i pacífic pugui tornar a la seva terra i viure en llibertat".

   A més, en la trobada d'aquest dijous, dues nenes sahrauís han dit, en nom de la resta de menors, que grcies al programa que organitza l'associació 'Amics del Poble Sahrauí', poden "gaudir de l'illa" amb les seves famílies d'acolliment.

   En les seves paraules, no han pogut oblidar-se dels nens que no han pogut sortir del territori ocupat. "No és just, tenim una terra que ens l'han robat", han lamentat.

   A l'acte, han assistit també la consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez.

Para leer más