Actualizado 16/12/2008 19:45 CET

Asaja demana al Govern que es comprometi en la campanya d'exportació de la patata davant del temporal sofert a Mallorca

PALMA DE MALLORCA, 16 de desembre (EUROPA PRESS)

Asaja-Balears demana al Govern que es comprometi en la campanya d'exportació de la patata davant del temporal sofert a Mallorcaalears va demanar avui al Govern que es comprometi en la pròxima campanya d'exportació de la patata davant de les intenses pluges registrades als últims dies a Mallorca, ja que, segons l'associació agrària, els més de 100 litres d'aigua per metre quadrat registrats a la zona de sa Pobla (Mallorca) "posen en perill les més de 5.000 tones d'aquests tubercles sembrats del segon 'esplet' que no es pot recollir".

En un comunicat, Asaja-Balears va explicar que de moment les dades apunten que més d'un 30% de la collita "es pot haver perdut". Així, el president de l'associació agrària, Biel Company, va assegurar que encara no es poden avaluar els danys d'una "manera exacta", ja que una gran part dels cultius estan inundats. "Es pot parlar de pèrdues amb tota seguretat, que aniran agreujant-se a mesura que continuïn les pluges i el mal temps", ha afirmat.

Alhora, Asaja-Balears va assenyalar que altres cultius també estan patint els efecte negatius d'aquest mal temps, com és el cas del farratge i dels cereals, on es poden aventurar danys superiors al 30% en la pròxima campanya. Pel que fa a la ramaderia, Company va apuntar que les explotacions d'oví també estan patint aquesta "inestabilitat".