Atur.- CCOO demana convocar la taula de Diàleg Social per "acabar amb la temporalitat" de l'economia balear

Publicado 3/9/2019 11:45:01CET

PALMA DE MALLORCA, 3 Sep. (EUROPA PRESS) -

El sindicat CCOO ha demanat aquest dimarts la convocatòria de la taula de Diàleg Social per "posar fi a l'estacionalitat" de l'economia balear, després de conèixer-se les dades del Ministeri de Treball que indiquen que els afiliats a la Seguretat Social a Balears han augmentat a l'agost un 2,19% (12.606 persones) respecte al mateix mes de 2018 i que el nombre d'aturats se situa en 38.841 persones.

Segons han informat des de CCOO de Balears, l'economia de l'arxipèlag es comporta de "forma irregular", amb màxims durant la temporada turística que cauen ràpidament quan acaba aquesta.

A més, han volgut ressaltar que a l'agost, del total de les contractacions (39.040), 32.624 (83,57%) han estat temporals i únicament 6.416 contractes (+16,43%) han estat indefinits.

CCOO afirma que, en aquest moment, el turisme està començant a descendir, i en conseqüència, l'economia es frena i es produeixen augments en l'atur i una disminució en la contractació.

Des del sindicat consideren necessari sortir "d'aquest cercle viciós" que "no permet el desenvolupament d'una economia desestacionalitzada".

Finalment, des de CCOO han considerat que "és urgent" cercar nínxols d'ocupació que generin llocs de treball durant tot l'any.

Para leer más