Aturada transport.- Antich assegura que Balears està tornant a la "normalitat"

Actualizado 16/6/2008 16:02:06 CET
Actualizado 16/6/2008 16:02:06 CET

Aturada transport.- Antich assegura que Balears està tornant a la "normalitat"

PALMA DE MALLORCA, 16 de juny (EUROPA PRESS)

El president del Govern, Francesc Antich, ha afirmat avui que la situació de desproveïment d'alguns aliments i altres productes generada a Balears com a conseqüència de la vaga de transports a la Península la setmana passada està tornant a la "normalitat" després d'unes jornades "difícils" en tot el país.

En aquest sentit, Antich va fer referència a l'acord tancat entre les patronals i el Govern espanyol, amb un percentatge "altíssim" de participació dels transportistes, que, segons va recalcar, es produeix amb perjudici de què encara hi pugui haver "una part" d'aquest col·lectiu que no sigui favorable a l'acord.

Per aquesta raó, Antich va recordar l'actuació "contundent" portada a terme des del Ministeri de l'Interior per salvaguardar que als ciutadans de tot Espanya els puguin arribar els "aliments bàsics" que puguin necessitar.

Alhora, va precisar que s'està treballant, des de les diferents Conselleries, per millorar la situació en la qual es troben els ciutadans de les Illes des de la setmana passada.

SUSPENSIÓ TEMPORAL DE L'ATUR

Precisament aquest matí les patronals Fenadismer, Confedetrans i Antid van decidir suspendre temporalment l'atur indefinit que desenvolupaven en el sector del transport de mercaderies per carretera des fa una setmana.

Les tres organitzacions, que en qualsevol cas mantenen les seves reivindicacions, van atribuir la decisió a la seva intenció de "no ocasionar més perjudicis a la malmesa economia del sector", segons un comunicat conjunt.

ATUR TRANSPORTS DE SFM

Pel que fa a les aturades dels trens que van tenir lloc avui entre les 8.00 hores i les 10.00 hores en els Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Antich va al·ludir a l'establiment d'uns "serveis mínims" - 45 per cent del total - perquè els usuaris d'aquest mitjà de transport no es vegin "tan afectats".

En aquest sentit, Antich va manifestar les seves disculpes a tots els usuaris que s'hagin pogut veure afectats per la vaga en els SFM, i va explicar que des de l'Executiu autonòmic s'està treballant per arribar a una resolució "justa" del conflicte.

Per la seva banda, els sindicats CSI-CSIF, UGT, CCOO i STEI pertanyents al Comitè d'Empresa de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) van afirmar que les molèsties pels usuaris com a conseqüència de l'atur de trens que va tenir lloc avui entre les 8.00 i 10.00 hores van ser "mínimes" a causa de què els serveis mínims "impostos" per la Conselleria de Mobilitat han estat "abusius i excessius".