Autoritzen 1,35 milions d'euros per subvencionar costos financers d'inversions de pimes industrials

Publicado 7/3/2019 14:24:32CET

   PALMA DE MALLORCA, 7 Març (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Govern ha autoritzat una inversió d'1,35 milions d'euros per subvencionar el 2019 despeses financeres derivades d'inversions i de transformació digital realitzats per part de microempreses, petites i mitjanes empreses industrials, en el marc del Pla Estratègic Industrial 2018-2025.

   Segons ha informat la portaveu del Govern, Pilar Costa, en roda de premsa aquestes ajudes seran gestionades per l'Institut d'Innovació Empresarial de Balears (IDI) amb la col·laboració de la Societat de Garantia Recíproca (ISBA) per a la concessió de garanties i avals en les empreses que sol·licitin els imports.

   D'acord amb les bases, la línia de subvenció permetrà generar inversions per un import global de 10 milions de la inversió principal i fins a esgotar-se els fons pressupostats.

   Del total autoritzat, la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria destinarà 675.000 euros a cobrir interessos de les inversions financeres, mentre que 575.000 euros cobriran els costos d'avals de l'ISBA i 100.000 euros finançaran els costos derivats de les operacions financeres, els costos d'estudi.

   Cal recordar que un total de 93 empreses industrials de Balears es van acollir a la primera convocatòria d'aquesta línia de finançament industrial. Es van destinar als beneficiaris 1,01 milions d'euros, que van suposar una injecció de 8,3 milions d'euros en inversió.

Contador

Para leer más