Balears explica el seu model de transició energètica "pioner" en una trobada de l'Euroregió Pirineus Mediterrani

Balears explica el seu model de transició energètica "pioner" en una trobada de
CAIB
Publicado 28/3/2019 10:32:56CET

PALMA DE MALLORCA, 28 Mar. (EUROPA PRESS) -

El director general d'Energia i Canvi Climàtic del Govern, Ferran Rosa, qui ha participat en una trobada de l'Euroregió Pirineus Mediterrani, ha explicat que Balears ha estat "pionera" amb una llei de canvi climàtic i transició energètica.

Durant la jornada, que ha tingut lloc en el Palau Robert de Barcelona i ha versat sobre col·laboració euroregional en eficiència energètica i energies renovables, Rosa ha dit que aquesta normativa autonòmica "incorpora mesures valentes" per fer efectiva una transició energètica, amb l'horitzó que en 2050 les Illes tinguin "un cent per cent d'energies netes".

A més, ha ressaltat els canvis imposats en la mobilitat, amb les limitacions a l'entrada de vehicles dièsel i de gasolina des del 2025 i 2035 respectivament.

A la seva intervenció, també ha destacat que el foment, "obligatori en alguns casos", de les energies renovables i "el tancament de les centrals contaminants" vertebren aquesta llei de canvi climàtic, "que ha despertat l'interès de tota la comunitat internacional" i, tal com ha dit, també "pressions de determinats sectors".

Així mateix, ha subratllat que es compleix "el mandat de la Unió Europea segons el qual les Illes han de ser punta de llança en la transició energètica i creiem que la nostra experiència servirà de mirall per a les altres regions".

En la trobada han participat també el director de l'Institut Català de l'Energia, Manel Torrent; la vicepresidenta responsable de la Transició Ecològica i Energètica de la Regió Occitània, Agnès Langevine; i el director de l'Euroregió, Xavier Bernard-Sans.

Aquesta trobada s'emmarca en el tercer eix de treball dels quatre que es defineixen en el Full de ruta 2018-2020 per l'Euroregió, que aposta per contribuir al desenvolupament sostenible del territori.

L'Euroregió Pirineus Mediterrani és un projecte de cooperació territorial nascut en 2004 amb el suport de la Unió Europea. Actualment són membres el Govern de Catalunya, de la Regió d'Occitània i de les Illes Balears, que ostenta la presidència rotatòria des de febrer de 2019.

Contador

Para leer más