Balears és la segona regió que més puja el preu de l'habitatge respecte l'any passat

Publicado 2/9/2019 11:34:41CET
Imatge de recurs d'habitatge
Imatge de recurs d'habitatgeCONSEJO SUPERIOR DE COLEGIOS DE ARQUITECTOS DE ESP

   D'un any a un altre, Palma de Mallorca (19,61%) va ser la segona capital que més va pujar del país

   PALMA DE MALLORCA, 2 Set. (EUROPA PRESS) -

   L'habitatge de segona mà a Balears l'agost de 2019 va tenir un preu mitjà de 3.076 euros per metre quadrat, una dada que suposa una pujada interanual del 18,12%, registrant la segona pujada més rellevant del panorama nacional.

   Segons l'informe mensual de preus de venda del portal pisos.com, la xifra registra un ascens mensual del 0,74%, el tercer més assenyalat del país.

   Balears va ser l'autonomia més cara del país, tenint per darrere al País Basc (2.715 €/m2). En l'àmbit provincial, Balears va ser la segona més cara.

   Pel que fa a l'habitatge de segona mà a Espanya, agost de 2019 va registrar un preu mitjà de 1.698 euros per metre quadrat, llançant un descens mensual del -0,08%. D'un any a un altre, la xifra registrada va marcar una pujada del 5,32%.

   Segons el director d'Estudis de pisos.com, Ferran Font, "es corre el risc d'entrar en una fase d'estancament si no s'agilita la concessió de llicències, un element clau perquè l'activitat immobiliària no perdi dinamisme".

   El directiu apunta que "atès que l'endeutament excessiu està baix control gràcies a la prudència amb la qual està operant la banca, solament falta que la demanda solvent tingui més producte disponible".

PALMA, LA CINQUENA CAPITAL MÉS CARA DEL PAÍS

   Palma de Mallorca va ser la cinquena capital més cara d'Espanya, amb un ascens mensual del 0,70%. D'un any a un altre, Palma de Mallorca (19,61%) va ser la segona capital de província que més va pujar del país.

   Amb 3.038 euros per metre quadrat l'agost de 2019, Palma de Mallorca va ser la cinquena capital de província més cara, en un llistat liderat per Donostia-Sant Sebastià (4.596 €/m2).

Para leer más