Balears tindrà tempestes i pluges intenses amb fort vent i onatge a partir d'aquesta nit

Publicado 3/12/2019 14:59:36CET
Dues persones amb paraigües per cobrir-se de la forta pluja en el Passeig del Born de Palma.
Dues persones amb paraigües per cobrir-se de la forta pluja en el Passeig del Born de Palma. - EUROPA PRESS - Archivo

Les pluges aniran acompanyades d'una intensa descàrrega elèctrica i ràfegues de vent de fins el 80km/h

PALMA DE MALLORCA, 3 Dic. (EUROPA PRESS) -

Balears tindrà tempestes i pluges intenses amb fort vent i onatge a partir d'aquesta nit, la qual cosa ha portat a la Direcció general d'Emergències i Interior del Govern a activar l'Índex de Gravetat 1 (IG-1) del Pla Especial per fer front al risc de fenòmens meteorològics adversos (Meteobal).

La Direcció general d'Emergències ha reunit aquest dimarts al migdia al Grup de Suport Tècnic del Pla Meteobal per coordinar possibles actuacions conjuntes. Aquest grup compta amb representants de tots els organismes que intervenen en aquest tipus d'episodis.

En un comunicat difós per la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització, el 112 demana "molta precaució" i seguir els consells de prevenció davant el risc que es produeixin inundacions i despreniments.

Segons la informació de l'Agència Estatal de Meteorologia, es preveuen precipitacions acumulades en un hora de fins els 40 litres per metre quadrat i de 80 l/m2 en 12 hores. Així mateix, la previsió alerta que les pluges aniran acompanyades d'una intensa descàrrega elèctrica, ràfegues de vent de fins el 80km/h i ones d'entre tres i quatre metres.

La Direcció general d'Emergències i Interior i el Servei d'Emergències de Balears 112 aconsellen extremar les precaucions en els desplaçaments per carretera; evitar els llocs on pugui haver-hi despreniments de branques, murs i parets, tanques publicitàries, mobiliari urbà, cornises i edificis en construcció; allunyar-se de cables, reixes i objectes metàl·lics; no travessar zones inundades i torrents ni a peu ni amb vehicles; no apropar-se a passejos marítims, espigons o penya-segats; evitar practicar qualsevol tipus d'esport nàutic; i si tenen embarcació, assegurar el seu amarrament.

Aquest dimarts Aemet manté actiu l'avís meteorològic de nivell taronja (risc important) per pluges a Mallorca i Pitiüses, i de nivell groc (risc) per onatge en tota la costa balear. El dimecres el mal temps s'agreujarà, ja que s'afegeix un avís groc per vent, i l'avís per onatge passa a taronja a Menorca, Tramuntana i el nord i nord-est de Mallorca.

Contador