Actualizado 04/06/2008 13:33 CET

Balears va ser la comunitat espanyola amb major creixement de les exportacions el març, un 82,3 per cent

En canvi, les Illes van ocupar els nivells més baixos del país en importacions, amb una caiguda del 53,1 per cent

PALMA DE MALLORCA, 4 Jun. (EUROPA PRESS) - -

Les exportacions a Balears van experimentar el març un augment del 83,3 per cent en relació amb el mateix mes de l'any passat, convertint-se en una primera comunitat autònoma del país amb major creixement en les vendes a l'exterior.

Per contra, les importacions van experimentar un fort descens a les Illes, amb un 53,1 per cent de caiguda, resultant ser una de les comunitats del país amb pitjors resultats.

Segons dades del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, recollits per Europa Press, nou comunitats van reduir el març el volum d'exportacions. Així, el descens més important es va donar a Astúries (-24,4%), i també van ser destacades les caigudes del País Basc (-12,2%), Catalunya (-11,4%) i la Rioja (-11%). En la banda oposada, les majors pujades es van donar a Balears, Ceuta-Melilla.

DE GENER-MARÇ 2008

En l'acumulat del primer trimestre del 2008, de gener a març, les exportacions a Balears se situen en una taxa del 75,9 per cent, sent una de les comunitats amb major creixement.

Per la seva banda, les importacions van baixar un 23,9 per cent, sent la segona comunitat autònoma amb menor creixement, per darrere de Castella-la Manxa (29,5 per cent)

DADES ESTATALS

A nivell estatal, les exportacions es van reduir un 2,6 per cent en la taxa interanual, per situar-se en els 15.881 milions d'euros, mentre que les importacions van créixer un 5,7 per cent, arribant als 25.484 milions d'euros. Així, el resultat de les trajectòries divergents de les exportacions i importacions el març del 2008 és un increment interanual del dèficit comercial del 23 per cent.

En el desglossament per sectors, els productes energètics -petroli i derivats, gas, carbó i electricitat- van ser els que van experimentar un major increment de vendes a l'exterior. Aquests mateixos productes, al costat dels aliments -fruites i llegums, pesques, begudes i carn- van ser els valors que van sumar el major nombre d'operacions en les diverses comunitats autònomes.