Es Baluard presenta en el Reina Sofia la publicació 'A tir de pedra' sobre la condició insular

Publicado 2/3/2019 18:11:46CET
És Baluard presenta en el Reina Sofia la publicació 'A tir de pedra'
ES BALUARD

PALMA DE MALLORCA, 2 Mar. (EUROPA PRESS) -

Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma ha presentat aquest dissabte a La Central del Museu Regna Sofia de Madrid, al costat del col·lectiu 1er Escalón, la publicació 'A tir de pedra: apropar el possible', com a resultat de la residència duta a terme en el museu pel primer col·lectiu convidat en el marc del programa 'Contrastos' el 2017.

En un comunicat, l'entitat ha detallat que els textos reflecteixen conclusions sobre la distància i la condició insular, sobre la necessitat de "cercar nous formats expositius en temps de precarietat i sobre la potència i la urgència d'un pensament del possible", segons ha explicat el col·lectiu.

Així mateix, l'exposició reflexiona sobre el "sentit de l'art en el present" i descriu projectes "possibles, posposats, somiats o futurs". "Obres immaterials que transformen aquest llibre en un museu itinerant sense parets, una exposició d'obres invisibles, una materialització de desitjos que, en ser narrats, d'alguna manera es converteixen en realitat", han apuntat des de 1er Escalón.

D'altra banda, l'exposició assenyala diferents qüestions de l'art a partir del visionat durant la residència, per part del col·lectiu murcià, dels treballs d'artistes com Daniel Amorós, María Alcaraz, Irene d'Andrés, José Fiol, Mar Guerrero, Julià Panadès, Marina Planas, Marta Pujades, Fran Simó, Laia Ventayol i Damià Vives, dels quals han estat presents José Fiol, Marina Planas, Fran Simó i Mar Guerrer.

Segons ha explicat Es Baluard, el programa 'Contrastos' sorgeix de la invitació a diferents experts de l'Estat o internacionals per visibilizar, formar i intercanviar entre diferents comunitats i regions "l'intergeneracional i el transfronterer".

Para leer más