Barceló utilitzarà un sistema de calefacció que té com combustible l'os d'oliva en un dels seus hotels

Actualizado 4/8/2008 20:13:30 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Ago. (EUROPA PRESS) -

La cadena Barceló Hotels & Resorts ha encarregat un sistema de calefacció i aigua calenta per a un dels seus hotels, que utilitza com combustible l'os d'oliva i que permetrà la reducció en un 80% de les seves emissions anuals de CO2 a l'atmosfera.

En un comunicat, Barceló va destacar avui que la instal·lació ha suposat una inversió de 261.000 euros, el seu cost s'amortitzarà en tres anys i suposarà un estalvi de 500.000 euros en deu anys respecte al sistema actual que utilitza com combustible el propà.

Aquest sistema operarà de manera automatitzada i telegestionada des d'un lloc central i cobrirà les necessitats energètiques del Barceló La Bobadilla en matèria de calefacció i aigua calenta.

Tot i aquesta inversió inicial, i gràcies a les subvencions rebudes per part de l'Agència Andalusa de l'Energia que promou la utilització d'energies renovables i, concretament, els projectes que utilitzen la biomassa com combustible, i que cobreixen el 51% de les despeses, quedarà amortitzat en tan sols tres anys.

L'entrada en funcionament del nou sistema tèrmic de biomassa tindrà lloc l'hivern que ve i implicarà la instal·lació de dues calderes de 400 kW i 300 kW de potència i coexistirà amb el sistema actual.

L'empresa que s'encarregarà de la seva construcció ja ha instal·lat amb anterioritat un mecanisme semblant en una residència de malalts alzheimer de Jaén.

El Barceló La Bobadilla és un hotel de cinc estrelles que es troba ubicat en un entorn privilegiat a l'interior d'una finca de 350 hectàrees de Loja, Granada.