Actualizado 09/10/2009 21:59 CET

El batle de Campos exigeix a Bloc i PSIB que no els facin "xantatge" sobre l'esmena al Decret turístic

PALMA DE MALLORCA, 9 Oct. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Campos, Guillem Ginard (UM), va exigir avui a Bloc i PSIB que no els facin "xantatge" ni "vinguin amb presses", després que els primers hagin anunciat que si els 'uemitas' persisteixen en la seva intenció de votar l'esmena al Decret turístic -que permetria la construcció del camp de golf en Son Baco-, el Pacte es trencarà, i que els socialistes hagin afirmat que el pacte de govern al Consell de Mallorca cal recompondre la "setmana que ve", "però no més enllà", ha indicat la portaveu del Govern, Joana Barceló.

En un comunicat enviat pel mateix Ginard, UM de Campos ha destacat que "no es mourà ni un mil·límetre" de les decisions adoptades el passat 19 de març, data en la qual es va aprovar una moció amb diferents propostes per impulsar el foment de les inversions al municipi mallorquí.

Així, el primer edil ha remarcat que la construcció del camp de golf és un punt que posseeix el suport de 10 dels 13 regidors de l'ajuntament, cosa que representa el "77% de la societat civil" del poble. A més, ha recordat que feia 19 anys que es tramitava però que el Consell de Mallorca "va resoldre caducar l'interès general de manera unilateral", tot i tenir "totes les benediccions polítiques i legals per portar-se a terme".

UM NO HA FET UNA "QÜESTIÓ DE PACTE" DE SON BACO A L'AJUNTAMENT

En aquest sentit, Ginard ha apuntat que tant el PSM com el PSIB formen part de l'equip de govern municipal però que, tot i això, UM no ha fet d'aquest assumpte ni "bandera" ni una "qüestió de pacte".

D'altra banda, ha criticat la "incoherència política i el grau de cinisme" exhibit, segons el 'uemita', pel Bloc i els socialistes ja que no permeten 328 places turístiques a 8.000 metres de la costa, mentre que "diuen que sí a 3.500 places a 800 metres" donant el vistiplau al desenvolupament de dues Àrees de Reconversió Territorial (ART) de Sa Ràpita.

Referint-se a les últimes declaracions del Bloc sobre l'exigència dels nacionalistes perquè UM retiri l'esmena, Ginard ha assenyalat que "no tolerarà" cap acció "des de Campos o des de Palma" que vagi en contra de la voluntat i necessitats del municipi "reclamades des de fa 30 anys i elevades a document oficial des de fa 204 dies al ple de l'ajuntament".

Cap recordar que la pròrroga donada per la presidenta del Consell, Francina Armengol, a UM per arribar a un acord sobre la governabilitat de la institució conclou dimecres que ve, un dia abans de la comissió parlamentària en què es procedirà a la votació de l'esmena del Decret turístic que, en cas de la seva aprovació, permetria la construcció del camp de golf de Son Baco.

Sobre aquesta qüestió, Joana Barceló ha assenyalat avui que "no tocaria aprovar-se cap esmena sobre aquesta qüestió" i ha apuntat que "els acords no estan molt lluny". Tot i això, va eludir fer "futuribles" sobre el que pot passar.