PALMA DE MALLORCA 8 Sep. (EUROPA PRESS) -
Una delegació de la Cambra de Comerç de Mallorca, encapçalada pel seu president, Joan Gual, s'ha desplaçat a la Xina en una missió comercial per assistir a la celebració de la Setmana Gastronòmica de les Balears i expressar el seu suport a les empreses del sector mallorquí que es donaran a conèixer a la ciutat asiàtica. La missió, que posarà en contacte a empresaris mallorquins amb emprenedors locals, està orientada fonamentalment a empreses del sector agroalimentari i vinícola.
El president de la Cambra va assistir aquest dimarts a la presentació de la Setmana Gastronòmica al pavelló d'Espanya en l'Expo Universal 2010 que se celebra en aquesta ciutat xinesa per expressar el seu suport a la iniciativa.
En concret, Gual va assistir a la demostració gastronòmica que va fer el xef Tomeu Caldentey, del restaurant es Molí d'en Bou, que va delectar als assistents amb una demostració d'integració culinària, elaborant davant de les cambres el seu Caneló 2001, en què una pasta xinesa (won-ton) envolta un farcit de peus de porc, ànec i foie.
A la presentació va participar també el xef del MOMA de Nova York, Gabriel Kreuther, que va posar el toc més internacional a aquesta demostració gastronòmica i va utilitzar com ingredient destacat un bolet 'abalon' xinesa que ell mateix utilitza en la seva cuina. Va comptar a més amb la presència de la comissària general del pavelló d'Espanya, María Tena.