Campaner assegura que va pixelar el rostre del testimoni 29 en un vídeo que va pujar a Internet

Judici a l'advocat Vicente 'Coco' Campaner per trencar una mesura cautelar
EUROPA PRESS
Publicado 8/1/2019 14:47:21CET

PALMA DE MALLORCA, 8 Ene. (EUROPA PRESS) -

L'advocat Vicente 'Coco' Campaner ha assegurat aquest dimarts que va pixelar el rostre i va deformar la veu del testimoni protegit número 29 en un vídeo que va publicar en xarxes socials el maig de 2018. Així ho ha declarat en un judici en el qual se l'acusa d'haver infringit una mesura cautelar que té imposada i que li prohibeix publicar a xarxes socials i mitjans de comunicació dades personals o que puguin facilitar la identificació o localització d'aquest testimoni protegit del cas Sancus/Cursach.

Campaner, que només ha contestat a preguntes del seu advocat defensor, ha assenyalat que va encarregar "expressament" que es distorsionés la veu i la cara del testimoni a causa de la mesura cautelar.

Per la seva banda, el testimoni protegit ha manifestat que des que li van notificar el judici i abans li han fet "xantatge" i ha assegurat que tant Campaner com el lletrat que el defensa, José Ignacio Herrero, l'han insultat en mitjans de comunicació. "M'han cridat malalt mental, psicópata i mal nascut i m'han interposat actes de conciliació que sumen més de 200.000 euros", ha dit.

A preguntes d'Herrero, el testimoni ha manifestat que sí que ha sortit a la televisió per explicar la seva història però després que es publiqués el seu nom i cognoms en mitjans locals.

El representant del Ministeri Fiscal ha mantingut la seva petició de condemna --una multa de 5.400 euros-- perquè considera que la publicació a xarxes socials és un "incompliment recalcitrant" de la mesura cautelar que desobeeix una "ordre judicial".

La defensa de Campaner ha manifestat que al vídeo no es pot reconèixer al testimoni i ha dit també que aquest acudeix "de forma rutinària a programes de televisió" als quals ha arribat "a calumniar a un funcionari públic".

Al seu últim torn de paraula, Campaner ha reiterat que al vídeo la intervenció del testimoni número 29 estava "difuminada" i s'havia manipulat la seva veu i, a continuació, ha assegurat que és "un malalt".

Contador