El Capdi ha atès a 12.280 menors de Balears durant els últims 10 anys

Publicado 27/11/2019 17:53:28CET
La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez ha visitat aquest dimecres les instal·lacions del Capdi
La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez ha visitat aquest dimecres les instal·lacions del Capdi - GOVERN

   El Capdi té registrats dins del seu programa de prevalença a un total de 21.175 nens de Balears

   PALMA DE MALLORCA, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

   El Centre Coordinador d'Atenció Primària per al Desenvolupament Infantil (Capdi) ha atès a un total de 12.280 menors d'edat a Balears, durant els seus 10 anys d'activitat, dels quals 2.577 han estat atencions presencials.

   Així mateix, segons ha detallat el Govern en un comunicat, la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, acompanyada pel director general del Servei de Salut, Juli Fuster, ha visitat aquest dimecres les instal·lacions del Capdi, situades al Centre de Salut Casa del Mar.

   Per la seva banda, la coordinadora del centre, Joana Pedrosa, ha destacat que dins del treball diari, tant les famílies com els professionals, valoren l'accessibilitat i visibilitat del centre.

   A més, Pedrosa ha destacat la creació d'un registre d'atenció per al desenvolupament infantil, malalties cròniques i salut mental en menors, que permet conèixer la prevalença de menors amb trastorns del neurodesenvolupament a Balears.

   Per illes, fins al mes de novembre de 2019, a Mallorca 19.395 nens estan inclosos en el programa de prevalença (10,7%), a Menorca 848 nens (4,7%) i a Eivissa i Formentera 932 (3,2%). D'aquesta manera, el Capdi té registrats dins del programa a un total de 21.175 nens a Balears.

   Cal recordar que aquest centre ofereix informació, orientació, assessorament i acompanyament als menors d'edat amb alteracions en el desenvolupament o amb el risc de sofrir-les, així com als seus familiars. D'aquesta manera, donen a conèixer els recursos comunitaris disponibles i necessaris per garantir una atenció integral mitjançant una intervenció multidisciplinària.

Contador