CCOO insta al Govern a pronunciar-se sobre el finançament i la qualitat de l'aplicació de la llei de dependència

Actualizado 18/6/2008 18:12:13 CET
Actualizado 18/6/2008 18:12:13 CET

CCOO insta al Govern a pronunciar-se sobre el finançament i la qualitat de l'aplicació de la llei de dependència

EIVISSA, 18 de Juny (EUROPA PRESS)

La secretària confederal de Política Social de CCOO en l'àmbit nacional, Pura García, ha afirmat avui que el Govern Espanyol s'ha de pronunciar sobre les maneres de cofinançament, preu públic que hauran de pagar els ciutadans per servei, i el tipus d'acreditació que es donarà als centres perquè prestin els serveis derivats de l'aplicació de llei de dependència "en les millors condicions". Qüestions pendents en el desenvolupament reglamentari de l'esmentada norma.

Van ser declaracions emeses a Europa Press per García, en el marc d'un acte a les illes on va efectuar una avaluació del sistema per l'autonomia i atenció a la dependència, on va agregar que cal emprendre una xarxa d'infraestructures que atenguin als més grans i també a les persones dependents, independentment de la seva edat. Alguna cosa que, d'aconseguir-se, "serà una de les conquistes socials més importants de l'estat del Benestar", segons ha afirmat.

La secretària confederal de Política Social del sindicat va apuntar que conèixer com s'efectuaran les prestacions és el següent pas després de la conclusió de la fase administrativa per saber qui seran els primers beneficiaris d'aquesta llei que en el seu primer exercici beneficiarà a les persones amb dependència total.

García va considerar, a més, que després del temps transcorregut, des de l'entrada en vigor de la Llei, és hora de fer un primer balanç entorn al grau de desenvolupament previst durant aquest període i conèixer les dificultats existents per a la seva implantació. CCOO va organitzar durant tot el matí en la seva seu de Palma una jornada destinada a pensionistes i jubilats per informar-los sobre aquesta normativa.