Centenars de persones participen aquest diumenge en la II edició de la Jornada d'Esports Adaptats

Publicado 1/12/2019 15:17:58CET
La consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, ha participat en la II edició de la Jornada d'Esport Adaptat, que organitza la Conselleria juntament amb la Federació d'Esports Adaptats de Balears
La consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, ha participat en la II edició de la Jornada d'Esport Adaptat, que organitza la Conselleria juntament amb la Federació d'Esports Adaptats de Balears - CONSELLERIA DE ASUNTOS SOCIALES Y DEPORTES

PALMA DE MALLORCA, 1 Dic. (EUROPA PRESS) -

Centenars de persones han participat aquest diumenge en la II edició de la Jornada d'Esports Adaptats, que han organitzat la Conselleria d'Assumptes Socials i Esports del Govern juntament amb la Federació d'Esports Adaptats de Balears (Fesaib) en el Poliesportiu Prínceps d'Espanya.

Segons ha informat la consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, a Europa Press, amb aquesta Jornada s'ha volgut celebrar el Dia Internacional de Persones amb Discapacitat, que se celebra dimarts que ve, dia 3 desembre.

En aquest sentit, ha recordat que l'ONU recomana que "es parli d'aquestes persones, de la situació de dificultat que en ocasions tenen per normalitzar la seva vida".

Per aquest motiu, ha insistit Santiago, des de la Fundació Illesport i la Direcció general balear de l'Esport "conjuntament" amb la Federació d'Esports Adaptats de Balears s'ha pensat que "a través de l'esport es podia visualitzar molt bé a aquest col·lectiu, perquè si es vol integrar a les persones amb discapacitat també cal fer-ho amb la inclusió en l'esport".

DEMOSTRACIONS D'ESPORTS QUE PRACTIQUEN PERSONES AMB DISCAPACITAT

Així doncs, el que s'ha fet ha estat una demostració dels diferents esports que practiquen persones amb discapacitat. D'una banda, les mateixes persones que els practiquen i, d'altra banda, altres esportistes ho han practicat "en les mateixes condicions" que ho fan els qui sofreixen discapacitat.

Per a la consellera aquest últim aspecte ha estat "un esforç d'empatia per part d'altres esportistes per veure el difícil que és anar en cadira de roda i jugar amb determinades limitacions els mateixos esports que ells practiquen". A més, ha valorat l'activitat com "tot un èxit".

Finalment, en relació a aquesta Jornada, Santiago ha dit que "s'ha de fer tot el treball possible perquè el proper any vingui més gent i sobretot persones amb discapacitat que no practiquen esport perquè vegin com es pot practicar".

EL PRESIDENT DE FESAIB VALORA "MOLT POSITIVAMENT" LA JORNADA

Per la seva banda, el president de la Federació d'Esports Adaptats de Balears, Toni Pomar, ha valorat "molt positivament" aquesta jornada que ha definit com una "pinzellada expositiva del treball que es realitza durant tot l'any", destacant, com ha fet la consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, que és una tasca "compartida" amb la Conselleria.

Així mateix, Pomar ha destacat que "aquestes jornades eren necessàries per poder donar a conèixer la Federació i que qualsevol persona vegi que no hi ha barreres més enllà de la informació".

MESURES DEL GOVERN PER FOMENTAR L'ESPORT

D'altra banda, preguntada per aquelles mesures impulsades per la Conselleria d'Assumptes Socials i Esports per fomentar l'esport entre les persones discapacitades, Santiago ha assenyalat que des de la seva àrea de govern donen suport a les federacions, als clubs i als esportistes --independentment de si sofreixen discapacitat o no-- mitjançant subvencions, destacant que hi ha una línia específica per a col·lectius vulnerables i persones amb discapacitat.

En aquest sentit, la consellera ha destacat que "aquestes ajudes han arribat a molts clubs en 2018 i 2019". A més, ha afirmat que "en 2020 es presenten amb un augment pressupostari perquè clubs i federacions tinguin aquest suport per promocionar l'esport".

Finalment, Santiago ha recordat que "per a aquells persones que estan federades i que, en ocasions, representen a Balears en competicions nacionals i internacionals també, com a altres esportistes sense discapacitat, tenen línies d'ajudes per al transport, entre d'altres".

Contador