Centralitzen l'obtenció de certificats de professionalitats per a alumnes de FP

Socorrista. Creu Vermella
CRUZ ROJA - Archivo
Publicado 2/1/2019 12:27:07CET

PALMA DE MALLORCA, 2 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Educació i Universitat ha centralitzat i ordenat l'obtenció de certificats de professionalitats per l'alumnat de Formació Professional. D'aquesta manera, a partir d'ara i amb caràcter retroactiu, els titulats d'FP obtindran els certificats de reconeixement de l'acreditació professional de manera àgil i senzilla.

Segons han informat, des de l'inici d'aquesta legislatura aquest departament del Govern ha col·laborat amb diferents administracions amb l'objectiu de donar a conèixer les competències dels titulats en formació professional per facilitar-los l'adquisició dels certificats de reconeixement de l'acreditació professional.

La directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda, ha agraït "l'esforç" de totes les conselleries que han fet possible aquests acords.

D'altra banda, ha destacat que des de la Direcció general es van marcar com a objectiu prioritari ordenar, centralitzar i agilitar aquestes certificacions.

Segons han recordat, aquest departament ha realitzat una anàlisi de tots els àmbits on se sol·liciten carnets professionals i ha arribat a acords amb les direccions generals de Política Industrial, Agricultura i Ramaderia, Esports i Joventut, Salut Pública i Participació, i Emergències i Interior.

La finalitat és facilitar la tramitació d'aquestes certificacions als titulats d'FP de les diferents famílies professionals.

Des del Govern asseguren que aquests acords beneficien als titulats en cicles de Formació Professional que abans, per determinats treballs, havien d'obtenir el carnet de professionalitat. És el cas dels titulats en cicles de la família d'Indústria, com els electricistes o tècnics de refrigeració. També els titulats dels cicles de Sanitat, Agricultura, Emergències (socorrisme) o monitors de temps lliure, entre altres.

Contador