La cinquena edició de la batalla entre Canamunt i Canavall comptarà amb 22.000 litres d'aigua

Publicado 28/8/2019 14:08:59CET
El portaveu de l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo, amb membres d'Orgull LLonguet.
El portaveu de l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo, amb membres d'Orgull LLonguet. - EUROPA PRESS

   ((Preguem als nostres abonats que substitueixin l'anterior notícia del mateix tema per aquesta a causa d'un error de la font informant que afecta al primer paràgraf i al titular))

   Aquest any es commemora el 400 aniversari de la mort del jutge Joan de Berga

   PALMA DE MALLORCA, 28 Ag. (EUROPA PRESS) -

   La cinquena edició de la batalla entre Canamunt i Canavall, que se celebrarà aquest diumenge, comptarà amb 22.000 litres d'aigua, que es distribuiran en set piscines per Ses Voltes, sis grans i una petita que estarà a la zona infantil.

   Segons ha explicat aquest dijous el portaveu d'Orgull Llonguet, José Juan 'Potti' Luna, aquest any es commemora el 400 aniversari de la mort de Joan de Berga, l'home que va intentar portar la pau als dos barris de Palma al segle XVI.

   A més, esperen que participin voluntaris que han arribat de diferents punts d'Espanya perquè els ciutadans puguin gaudir d'aquesta festa. La batalla d'aigua començarà damunt les 17.00 hores.

   La coportaveu de l'Orgull Llonguet, Laura Velilla, ha explicat que és una festa 'autogestionada' i que l'edició d'aquest any es finançarà gràcies a la venda de samarretes.

   Una altra de les novetats és la distribució de banderes de cada bàndol a tots els que comprin aquestes samarretes, perquè d'aquesta manera, els participants puguin penjar-les en les balconades de les seves cases.

   Per la seva banda, el regidor de Govern Interior i Participació Ciutadana, Alberto Jarabo, ha convidat a tots els palmesans a participar en aquesta batalla que s'ha consolidat a la ciutat. En aquesta línia, ha afegit que el Consistori està "encantat" de recolzar aquest tipus d'iniciatives ciutadanes.

   Per al regidor, l'èxit d'aquesta activitat -declarada d'interès general per l'Ajuntament fa dos anys- radica que "vincula la imaginació amb la història de Palma".

   Segons ha explicat, el Consistori, a través de les àrees de Participació Ciutadana, Infraestructures, Emaya, Policia Local i Bombers, ha acabat tot el dispositiu necessari perquè la celebració es desenvolupi sense "cap incident".

PROGRAMA

   Aquest divendres a les 19.00 hores es presentarà aquesta batalla a l'Ajuntament de Palma, on el personatge de Joana Daviu serà l'encarregada de donar el pregó i a les 20.30 hores es farà el tradicional 'Sopar de Colles'.

   Mentre que el diumenge a partir de les 16.00 hores, els dos bàndols es concentraran a les seves respectives places, Canamunt a la plaça de Sant Jeroni i Canavall a la plaça de Drassanes. Des d'allí es dirigiran el Parc de la Mar on tindrà lloc la batalla.

   El dilluns a les 20.00 hores al carrer de Sant Pere Nolasc es farà el tradicional 'Enterrament d'en Berga'.

Para leer más