La cinquena edició Fira B! registra 15.000 espectadors entre prop de 100 propostes de música i arts escèniques

Actualizado 7/10/2019 14:37:42 CET
Un espectacle dins de la Fira B!
Un espectacle dins de la Fira B! - FIRA B!

   PALMA DE MALLORCA, 7 Oct. (EUROPA PRESS) -

   La cinquena edició de Fira B!, que s'ha dut a terme des del dijous passat 3 i fins al diumenge 6 d'octubre a Palma, ha registrat un total de 14.980 espectadors entre 52 concerts i 29 espectacles d'arts escèniques.

   Segons ha informat la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, més de 600 professionals han participat de les jornades organitzades en el Caixaforum de Palma.

   Els programadors professionals han destacat la qualitat de les propostes dels artistes de les Illes, i s'han obert a nous mercats així com a la consolidació del mercat europeu.

   També són destacables les 47 activitats organitzades en les jornades professionals, entre presentacions, tallers, ponències, trobades professionals, speed meetings, cafès o reunions entre artistes i programadors.

   Les jornades professionals han permès obrir el debat i generar sinergies entre artistes i professionals programadors, que valoren molt positivament la qualitat de les propostes dels artistes de les Balears.

    La cantant Maika Makovski va inaugurar la fira amb un concert el teatre Xesc Forteza de Palma, mentre que l'espectacle 'Sa Mateixa', un projecte de la cantant manacorina Joana Gomila, va tancar la fita.

LA FIRA EN XIFRES

    Segons l'organització, més del 40% dels espectacles d'arts escèniques de Fira B! 2019 han estat creats per dones (13 de 29). D'altra banda, més del 90% dels espectacles d'arts escèniques (28 de 29) han tingut participació de dones, tant en la part artística com la tècnica. Finalment, en més del 40% dels concerts han tingut participació de dones (24 de 52).

   La programació artística de Fira B! 2019 ha tingut un percentatge fix pel que fa a l'origen dels creadors, amb un 70% d'artistes Balears i un 30% d'artistes estatals i internacionals

   Fira B! 2019 està organitzada per la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics, i amb la col·laboració del Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma.

Contador

Para leer más