Cladera es compromet a treballar per desbloquejar els fons del superàvit dels ajuntaments per a inversions

Publicado 9/9/2019 17:03:36CET
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, al Parc de Bombers d'Alcúdia, dins de la seva visita al municipi.
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, al Parc de Bombers d'Alcúdia, dins de la seva visita al municipi.CONSELL DE MALLORCA

   PALMA DE MALLORCA, 9 Set. (EUROPA PRESS) -

   La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, s'ha compromès aquest dilluns amb l'Ajuntament d'Alcúdia a treballar per flexibilitzar la regla de despesa de manera que els municipis puguin utilitzar els fons del superàvit en inversions.

   La presidenta ha expressat aquest compromís en una reunió amb l'alcaldessa d'Alcúdia, Bàrbara Rebassa, en una trobada per definir la col·laboració entre la localitat i la institució insular per a aquesta legislatura, segons ha informat el Consell en una nota de premsa.

   Alcúdia disposa de 80 milions d'euros immobilitzats "per les restriccions de la llei Montoro, i això és un problema", ha lamentat Cladera, que ha destacat la "necessitat d'inversió" del municipi.

   En aquest context, Cladera i Rebassa s'han compromès a treballar de la mà amb altres institucions i entitats, com la Federació d'Entitats Locals (Felib), la Federació Estatal de Municipis, i els governs autonòmic i estatal.

OBRES EN EL PAVELLÓ ESPORTIU MUNICIPAL

   Cladera també s'ha entrevistat amb membres de la corporació municipal i s'ha desplaçat el pavelló esportiu municipal d'Alcúdia, on el Consell ha finançat a través d'un pla d'ajudes parteix de les obres de manteniment i millora, que ja han finalitzat. El Consell ha destinat 162.464 euros, el 34 per cent del pressupost total de l'actuació.

   Durant la visita Cladera i els consellers insulars d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom; i de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha visitat també el Parc de Bombers, un dels 8 parcs que disposen els Bombers de Mallorca.

   La visita ha conclòs amb una trobada amb representants de l'Agrupació Hotelera d'Alcúdia.

Contador

Para leer más