Col·loquen la primera pedra del CEIP Ses Planes a Sant Josep de sa Talaia

Col·loquen la primera pedra del CEIP Ses Planes a Sant Josep de sa Talaia
CAIB
Publicado 14/6/2019 20:03:23CET

   PALMA DE MALLORCA, 14 Juny (EUROPA PRESS) -

   El conseller d'Educació i Universitat en funcions, Martí March, ha posat aquest divendres la primera pedra del futur CEIP Ses Planes, a Sant Josep de sa Talaia, segons ha informat la Conselleria en una nota.

   A l'acte també han assistit l'alcalde de Sant Josep en funcions, Josep Marí Ribas, la consellera de Presidència en funcions, Pilar Costa, així com la delegada d'Educació d'Eivissa i Formentera en funcions, Margalida Ferrer; o el director general de Planificació, Ordenació i Centres en funcions, Antoni Morante; entre uns altres.

   Segons ha assenyalat March, el centre educatiu tindrà dues línies i capacitat per acollir 450 alumnes amb la finalitat de respondre les necessitats d'escolarització del municipi. "Es tracta d'un centre que compta amb les últimes innovacions en matèria de climatització i sostenibilitat", ha manifestat.

65 OBRES A CENTRES EDUCATIUS

   Des d'Educació han avançat que la del CEIP Ses Planes és una de les 65 obres que la Conselleria durà a terme aquest estiu en diferents centres educatius de Balears, per la qual cosa el Govern preveu una inversió de 28.652.919,89 euros distribuïts en 47 obres a Mallorca, 6 a Menorca i 12 a Eivissa i Formentera.

   Així mateix, prop d'una trentena de projectes es troben en procés de redacció per a noves construccions, ampliacions i reformes que es duran a terme durant la propera legislatura, com puguin ser el CEIP Sa Pobla, CEIP Inca, CEIP Es Mercadal, CEIP Campos, CEIP Ca Picafort, CEIP Palma B, CEIP Montaura, CEIP Caimari, CEIP Simó Ballester (edifici Els Sementals), CEIP Sa Torre, IES Maioris i Centre d'Hosteleria de Ciutadella.

MILLORES DE LES INFRAESTRUCTURES EDUCATIVES

   En clau pitiüsa, el Govern preveu 12 actuacions per a aquest estiu l'import del qual ascendeix als 13.239.365,07 euros, incloent el cost del nou CEIP i EEI de Sant Ferran. A més, actualment el projecte definitiu de l'ampliació de l'IES Isidor Macabich es troba en procés de redacció.

ACTUACIONS A 273 CENTRES DES DE L'ANY 2015

   Finalment, la cartera dirigida per Martí March ha apuntat que, des de setembre de 2015, el Govern ha invertit 70 milions en infraestructures educatives --el 85 per cent dels centres de Balears-- a través de 273 actuacions en centres de totes les Illes.

   En concret, s'ha actuat en 197 centres de Mallorca, 31 de Menorca, 40 d'Eivissa i 5 de Formentera.

   D'altra banda, des de 2016 s'han executat 30 actuacions en matèria de millora de l'accessibilitat i un total de 35 actuacions en centres educatius de Balears per retirar fibrociment.

Contador