Comerç atorga subvencions al petit i micro comerç de Balears de més d'un milió d'euros

Publicado 20/8/2019 10:40:21CET
Consumidor comprant botes a una botiga.
Consumidor comprant botes a una botiga. - EUROPA PRESS - Archivo

PALMA DE MALLORCA, 20 Ago. (EUROPA PRESS) -

La Direcció general de Comerç ha atorgat subvencions al petit i micro comerç de Balears per valor de més d'un milió d'euros, destinats a fomentar la modernització d'aquestes empreses i la continuïtat d'establiments i serveis emblemàtics de les Illes.

Segons ha informat la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius en una nota, Comerç ha resolt 201 sol·licituds presentades en el marc de la convocatòria de subvencions per fomentar la modernització de les empreses comercials i determinades empreses de serveis.

Les ajudes aprovades, segons han indicat, ascendeixen a un milió d'euros. Aquesta xifra suposa un 84 per cent del pressupost previst en la convocatòria, d'1,2 milions d'euros. La quantitat subvencionada a cadascuna de les empreses varia segons l'ajuda sol·licitada.

Les empreses que han aconseguit la subvenció estan repartides entre les quatre illes. La majoria es concentren a Mallorca, on s'han aprovat 99 expedients. A Menorca, l'ajuda s'ha concedit a un total de 60 empreses; a Eivissa, a 39, i en Fomentera, a tres.

Segons han indicat, totes les inversions subvencionades han d'estar executades i pagades entre l'1 de novembre de 2018 i l'1 d'octubre de 2019. Si no es justifiquen el pròxim 1 d'octubre, l'ajuda quedarà revocada. També es retirarà en cas que es modifiqui de manera significativa el projecte presentat en la sol·licitud sense que la Conselleria l'hagi aprovat.

Des del 14 d'agost, data de publicació de la resolució del director general de Comerç, els interessats tenen un període de 10 dies hàbils per presentar al·legacions. Passat aquest termini, la resolució es farà efectiva.