Publicado 05/04/2019 17:39CET

El Comitè d'Ètica de Serveis Socials de Balears forma als professionals del sector des d'una "dimensió ètica"

El Comit d'tica de Serveis Socials forma als professionals del sector de
EUROPA PRESS

   PALMA DE MALLORCA, 5 abr. (EUROPA PRESS) -

   El president del Comit d'tica de Serveis Socials de les Illes (Cessib), Pablo de la Rocha, ha presentat aquest divendres el Comit i ha assenyalat que aquest rgan té com a principal objectiu "formar als professionals del sector des d'una dimensió tica en la prctica que desenvolupen".

   "El que volem és sensibilitzar a tres actors principals: a la població en general, als professionals que formen part dels serveis socials de tota la xarxa pública i a les institucions", ha explicat en roda de premsa.

   De la Rocha, que ha fet aquestes declaracions acompanyat de la presidenta del Comit d'tica d'laba, Boni Cantero, ha explicat que el Comit d'tica de Serveis Socials va ser creat per la Llei 4/2009 de Serveis Socials de la Comunitat Autnoma de Balears. És un rgan collegiat de carcter consultiu, interdisciplinari i independent.

   Est format per 20 vocals designats per la Universitat de les Illes Balears (UIB), els collegis professionals i el Consell Econmic i Social (CES).

   En concret, les seves finalitats són sensibilitzar al personal dels serveis i centres respecte de la dimensió tica en la prctica que desenvolupen, garantir el dret de les persones respecte de la seva personalitat, dignitat humana i intimitat, sense cap discriminació, així com identificar, analitzar i avaluar els aspectes tcnics de la prctica social.

   El Decret 62/2010, de 23 d'abril, regula la composició, el funcionament i les atribucions del Cessib, definint les seves vies d'intervenció. D'aquesta manera, aquest rgan emet informes i recomanacions sobre la tipologia de casos sorgits en la prctica, proposa protocols d'actuació i assessora professionals dels serveis socials, a més de collaborar en la formació en tica assistencial dels professionals.

   "És un comit consultiu, per la qual cosa nostres propostes, informes i recomanacions no han de ser vinculants", ha matisat De la Rocha.

   El Cessib no intervé en els casos de denúncies o reclamacions que afecten als procediments tcnics de la intervenció social ni emet judicis sobre les eventuals responsabilitats dels professionals implicats en els assumptes objectes d'estudi.

   Per la seva banda, Cantero ha subratllat que aquest és "un espai de reflexió compartida entre tots els professionals on el punt de partida ha estat que es necessita cada vegada més professionals amb molta competncia tcnica".

   "La societat ha canviat, necessitem molts professionals molt formats per necessitem molta més la incorporació de disposicions morals en la intervenció en serveis socials", ha concls.

Para leer más