Condemnen a 22 anys de presó a l'acusat de l'assassinat d'un jove a Eivissa el Nadal de 2017

El Jurado declara culpable d'assassinat a l'acusat pel crim d'Eivissa en el Nadal de 2017
EUROPA PRESS
Publicado 16/4/2019 17:56:15CET

    PALMA DE MALLORCA, 16 Abr. (EUROPA PRESS) -

   L'acusat per l'assassinat d'un jove a Eivissa el Nadal de 2017 ha estat condemnat a 22 anys de presó, després que fos declarat culpable pel Jurat en el judici celebrat a l'Audiència Provincial de Balears.

   El magistrat-president del Tribunal del Jurat ha dictat la sentència condemnatòria, per la qual considera al jove responsable d'un delicte d'assassinat per traïdoria i un altre de robatori amb violència i ús d'instrument perillós.

   A més, el jove haurà d'indemnitzar als pares de la víctima amb 200.000 euros, als germans amb 60.000 euros i a la parella del mort amb 60.000 euros. No podrà comunicar-se i apropar-se a la família de la víctima durant 32 anys.

   En el seu veredicte, el Jurat va assumir part de les tesis de l'advocada de la família de la víctima que acusava al jove d'un delicte d'assassinat, mentre que la Fiscalia li imputava un delicte d'homicidi, que hagués comportat una pena inferior.

   D'altra banda, el magistrat condemna a l'altre acusat per un delicte lleu de maltractament a pagar una multa de 600 euros, si bé aprecia que la pena ha de considerar-se completa pel temps que ha passat a la presó preventiva.

   La família també acusava aquest noi de participar en l'assassinat i el robatori amb violència, a diferència de la Fiscalia. El Jurat el va declarar no culpable d'aquests delictes.

   La sentència no és ferma i contra ella hi pot haver recurs d'apel·lació davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB).

ASSASSINAT D'UN COP EN EL CAP

   La sentència declara provat que la víctima va sortir a fer un volt després del sopar de Nit de Nadal de 2017 i que quan tornava a casa es va creuar amb els acusats, que havien estat a la platja de Figueretas fent 'botelló' amb les seves parelles.

   També recull que l'acusat va insultar la víctima cridant-li "carapolla" i que al costat de l'altre acusat va començar a empènyer i copejar-li, sense que la víctima pogués fer res per defensar-se. En aquest punt va rebre de forma imprevista un fort cop en el costat esquerre del cap amb una ampolla de cristall de rom que l'acusat portava a la mà. Després li va robar el telèfon mòbil.

   El jove va caure al terra i després d'uns instants va aconseguir recuperar-se de l'atordiment i arribar a la seva casa, cap a les 6 del matí, on es va ficar al llit en el seu dormitori després de netejar-se en el bany la sang que tenia pel front i per una oïda.

   La víctima va sofrir un traumatisme cranial amb una hemorràgia interna i trencament d'ossos cranials, que van provocar la seva mort a les poques hores d'arribar al seu domicili. La seva mare el va trobar mort quan va anar a despertar-lo per celebrar el Nadal.

   El telèfon mòbil que l'acusat va robar a la víctima va ser una pista clau per a la investigació. Gràcies a que el germà del mort va poder proporcionar les claus del compte de Google del telèfon, la Policia va poder consultar la geolocalització del terminal i reconstruir el recorregut que va fer el 'smartphone' aquella nit, un itinerari que acabava en la 'casa okupa' que freqüentaven els acusats.

Contador

Para leer más