La confiança empresarial puja un 5,4% en el segon trimestre de 2019 a Balears

La confianza empresarial sube un 5,4% en el segundo trimestre en Baleares
EUROPA PRESS
Publicado 12/4/2019 10:18:47CET

PALMA DE MALLORCA, 12 Abr. (EUROPA PRESS) -

L'Indicador de Confiança Empresarial Harmonitzat (ICEA) ha pujat un 5,4 per cent a Balears en el segon trimestre d'aquest any respecte al trimestre anterior, un dels majors increments a nivell estatal, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Això suposa una caiguda del 3,09 per cent si es compara amb el mateix trimestre de l'any passat.

Després de Balears, els majors increments es produeixen a Extremadura (3,3%) i Comunitat de Madrid (1,6%). Els majors descensos es donen a Castella i Lleó (-1,9%), Canàries (-1,6%) i Principat d'Astúries (-1,4%).

A Balears, el 65,0 per cent dels establiments empresarials opinen que la marxa del seu negoci serà normal en el trimestre que comença, mentre que un 22,8 per cent creuen que serà favorable i el 12,2 per cent preveu que sigui desfavorable.

Aquestes dades van en la línia de les opinions respecte a la situació d'aquest trimestre: el 64,5 per cent de les empreses de Balears creu que els resultats han estat normals, el 15,7 per cent els valora com a favorables i el 19,8 per cent com a desfavorables.

A nivell nacional, el ICEA va pujar un 0,3% en el segon trimestre d'aquest any en relació al trimestre anterior. El repunt de la confiança en el segon trimestre suposa la volta a taxes positives després dels descensos del quart trimestre de 2018 (-1,7%) i del primer de 2019 (-1%).

L'increment de la confiança empresarial registrat entre abril i juny es deu a la millora de l'indicador d'expectatives, ja que el de situació actual va empitjorar respecte al trimestre anterior.

En concret, el balanç d'expectatives (diferència entre les opinions dels empresaris optimistes i els pessimistes) es va situar en 5,6 punts, enfront del descens de 2,7 punts registrat en el trimestre anterior.

Això es deu al fet que el percentatge d'establiments empresarials que pensen que la marxa del seu negoci serà favorable entre abril i juny d'aquest any s'ha situat en el 20,8%, xifra superior a la del trimestre anterior (16,6%).

Al mateix temps, el percentatge d'empresaris que opinen que el seu negoci marxarà de manera normal s'ha mantingut estable a l'entorn del 64%, mentre que els empresaris que es mostren pessimistes sobre l'evolució del seu negoci han retrocedit des del 19,3% del trimestre anterior al 15,2%.

Contador

Para leer más