Consell.- Autoritzat el conveni per construir a Eivissa la seu de l'Escola d'Hostaleria

Publicado 15/2/2019 15:07:03CET

EIVISSA, 15 Feb. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Govern ha autoritzat aquest divendres la signatura del conveni de col·laboració entre la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, el Consorci Escola d'Hostaleria de Balears i el Consell d'Eivissa per a la construcció i instal·lació d'una seu de l'Escola d'Hostaleria a l'Illa.

Mitjançant aquest acord, el Govern es farà càrrec del 50 per cent del finançament del projecte, amb una aportació de 4.500.000 euros aquest any procedents de l'Impost del Turisme Sostenible.

El nou centre, que estarà situat en el recinte de Sa Coma, donarà resposta al dinamisme econòmic i a les necessitats de personal qualificat de les empreses pitiüses, caracteritzades per una important especialització en activitats turístiques.

L'Escola d'Hostaleria d'Eivissa tindrà vocació de centre internacional i s'ha configurat com una escola d'alt rendiment gastronòmic i culinari per a la formació, gestió del coneixement, inserció laboral i creixement humà i professional de les persones que realitzin allí els seus estudis. El projecte preveu el disseny d'estratègies formatives que permetin l'augment de la competitivitat de les empreses del sector i la seva constant adaptació als canvis tecnològics de l'actual societat del coneixement.

Aquest centre podrà impartir les especialitats pròpies del pla d'estudis de l'Escola d'Hostaleria de Balears, com a especialista en serveis de cuina i restauració; especialista en alta cuina, direcció i gestió de restaurants i bars, així com especialista en allotjaments i comercialització hotelera.

Igualment, al centre d'Eivissa es podran obtenir els certificats de professionalitat que s'inclouen en el fitxer d'especialitats del Servei Públic d'Ocupació Estatal i es realitzaran actuacions en l'àmbit de la divulgació i la formació contínua.