El Consell buscarà fer de la crisi "una oportunitat" per a promocionar el turisme de congressos i cultural d'Eivissa

Actualizado 18/9/2008 21:18:27 CET
Actualizado 18/9/2008 21:18:27 CET

El Consell buscarà fer de la crisi "una oportunitat" per a promocionar el turisme de congressos i cultural d'Eivissa

EIVISSA, 18 de setembre (EUROPA PRESS)

La consellera de Turisme del Consell Insular d'Eivissa, Pepa Marí, ha afirmat avui que la institució abordarà la crisi econòmica fent d'aquesta conjuntura negativa "una oportunitat que ens permeti promocionar el turisme de congressos i cultural de l'illa" incidint així en atractius "menys evidents".

Marí va fer aquestes declaracions amb motiu del 'Dia Mundial del Turisme' i va destacar que cal "relativitzar el retrocés de l'activitat a les Pitiüses, no parlant de debacles i treballant perquè la seva afecció es minimitzi".

Sobre aquesta qüestió, va recordar que les dades exhibeixen "una lleugera reculada en relació amb l'arribada de turistes comparada amb el 2007", exercici que, segons va recordar, va ser "excepcional". Per aquesta raó, va apuntar que "la font d'ingressos de la qual viu en un 90 % de l'illa, de manera directa o indirecta, es veu veiem afectada que un altre tipus de motors".

Des del Consell Insular consideren que cal que les polítiques de promoció a implantar vagin orientades a la promoció amb vista a l'àmbit internacional, "amb inversions com la de Turespaña i l'Ibatur per aquests mesos de 450.000 euros, i l'altra destinada a donar a conèixer a operadors turístics, agents de viatges i turistes directes els atractius de l'illa 'in situ'.

En aquesta línia, des d'ahir i fins dissabte que ve els diferents municipis de les Pitiüses obriran les portes dels seus museus, mentre que també hi haurà mostres de folklore, artesania o gastronomia "perquè els qui ens visiten coneguin les activitats que poden realitzar-se en una illa que no només és sol i platja".

La consellera va matisar "que seria interessant implantar aquest tipus d'activitats", en les que la institució ha invertit 30.000 euros, "de manera contínua per generar una oferta complementària durant tot l'any".

Precisament, avui a les 12.30 hores el Consell Insular i els Ajuntaments d'Eivissa van participar en Vara de rei en un acte de reconeixement a la fidelitat de nou turistes que porten més de 25 anys visitant la nostra illa.

"El boca a boca entre aquest tipus de turistes, que són ja fidels a l'illa, és primordial", segons Marí, tot i que va assenyalar que també es deu "complimentar" a operadors turístics internacionals, com els que demà visitaran Eivissa per conèixer el Palacio de Congresos de Santa Eulària.

La pretensió de la institució és demostrar "que aquest tipus d'oferta és viable i atractiva a l'illa" i millorar les xifres que llancen que només el 5 % dels qui visiten Balears per emprendre encontres de treball ho fa a Eivissa.

Segons Marí, amb aquest Palacio de Congresos i els nous hotels de 5 estrelles que han obert aquesta temporada les seves portes, "aquesta xifra s'incrementarà potencialment", va augurar. La cita, que es produirà demà amb més de 50 agències especialitzades, estarà, a més, presidida pel màxim representant de l'executiu balear, Francesc Antich.