El Consell construirà rotondes per millorar els accessos a Pollença i Cala Sant Vicenç

El Consell construirà rotondes per millorar els accessos a Pollença i Cala Sant Vicenç
CONSELL DE MALLORCA
Publicado 15/4/2019 16:58:29CET

   Ampliarà els vorals de la carretera per a major seguretat dels ciclistes

   PALMA DE MALLORCA, 15 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca construirà dues rotondes per millorar els accessos al municipi de Pollença i a la Cala Sant Vicenç, a més d'ampliar els vorals de la carretera Ma.-2200 per incrementar la seguretat dels ciclistes.

   Segons ha informat la institució insular aquest dilluns en una nota de premsa, les obres sortiran a licitació per 1,66 milions d'euros i tindran un termini d'execució de vuit mesos. Actualment, el projecte està en fase de supervisió i pendent de sortir a licitació.

   En aquest moment, els accessos esmentats consisteixen en interseccions sense carrils ni il·luminació, per la qual cosa seran substituïts per dues rotondes.

ACCÉS A POLLENÇA

   Se substituirà la intersecció de la carretera de Pollença amb el carrer del Roser Vell per una rotonda de 44 metres de diàmetre exterior, dos carrils de circulació i vorals exteriors d'1,80 metres d'ample.

   També es construirà un vial de servei unidireccional des de la carretera de Pollença fins a la rotonda nova del carrer del Roser Vell, de 250 metres de longitud i 4,8 metres d'ample.

   A més, s'ampliaran els vorals de la carretera de Pollença (Ma.-2200) des del quilòmetre 47,3 fins al 53,4, que passaran a ser d'1,80 metres d'ample.

   ACCÉS A la CALA SANT VICENÇ

   Quant a la carretera de Cala Sant Vicenç, se substituirà la intersecció actual amb la carretera de Pollença per una rotonda de 46 metres de diàmetre exterior, dos carrils de circulació i vorals exteriors d'1,80 metres d'ample.

   A més, la mitjana central de la carretera passarà d'un a dos metres d'ample, gradualment, i es crearà una illa central per als senderistes que vulguin accedir al Puig de Maria.

   La carretera de Pollença suporta una intensitat mitjana diària de 21.878 vehicles, segons les últimes dades -corresponents a 2017-.

Contador

Para leer más