Actualizado 28/06/2010 21:06 CET

El Consell d'Eivissa impulsa el programa Nits Blanques per a promocionar el patrimoni cultural i Dalt Vila

EIVISSA, 28 Jun. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Política Turística del Consell d'Eivissa, Pepa Marí, i el regidor d'Habitatge i Nucli Històric de l'Ajuntament d'Eivissa, Marc Costa, van presentar avui el projecte de promoció cultural i turística 'Nits Blanques'. Es tracta d'una iniciativa a través la qual, cada divendres de 20.00 a 1.00 hores de la matinada, se celebraran concerts, exposicions i activitats culturals en edificis i llocs emblemàtics de Dalt Vila. Els museus de la ciutat estaran oberts i la seva entrada serà gratuïta.

El programa inclou altres espais emblemàtics del centre de la ciutat, com el Centre Cultural s'Alamera, que també acollirà concerts, conferències, lectures poètiques i exposicions. Les 'Nits Blanques' d'Eivissa començaran el pròxim 2 de juliol i es prolongaran fins al 17 de setembre.

Durant les jornades de portes obertes es podrà accedir de manera gratuïta a espais tan emblemàtics com el Centre d'Interpretació Madina Yabisa, que ofereix un complet recorregut per la història musulmana de la ciutat a través de vídeos i material gràfic. O el Museu Diocesà, situat al costat de la Catedral. En aquest espai es poden admirar pintures, talles i altres relíquies, a més de la col·lecció més important de joies tradicionals eivissenques de diferents èpoques.

La Catedral d'Eivissa serà l'escenari d'un cicle de concerts de música clàssica i sacra oferts per professionals de l'escola de música 'Can Azul'.

Pepa Marí va agrair molt especialment la col·laboració del Bisbat d'Eivissa i Formentera per fer possible aquest projecte.

El Museu Arqueològic, en què s'exhibeixen col·leccions de monedes, eines, orfebreria, ceràmica i art de les diferents èpoques de la història de l'illa, també serà visitable en horari nocturn, gràcies a aquesta iniciativa.

El Centre Cultural s'Alamera, situat en el cèntric Passeig de Vara de rei, serà un altre dels espais que obriran les portes cada divendres a la nit i oferirà actuacions musicals de 'Bossa Nova' i altres gèneres musicals, a més de conferències, recitals poètics i exposicions d'art.

Les actuacions arribaran també al recinte emmurallat. El baluard de Sant Pere serà l'escenari de concerts a cel obert, previ pagament simbòlic d'1 euro. Aquesta part de les Muralles Renaixentistes acull també la mostra de balls tradicionals, que se celebra cada divendres de juliol i agost a les 21.30 hores.