El Consell Escolar de Balears mostra el seu rebuig a "pràctiques que utilitzen l'educació com a eina política"

Publicado 10/4/2019 13:22:36CET

   L'òrgan es defensa de les acusacions d'"adoctrinament" que, segons diuen, alguns polítics han dut a terme contra els docents

   PALMA DE MALLORCA, 10 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El Consell Escolar de Balears ha mostrat aquest dimecres el seu rebuig a "pràctiques que utilitzen l'educació i la llengua com a eina política i de confrontació" que, segons apunten, alguns líders polítics han dut a terme contra els docents coincidint amb l'inici de la precampanya electoral.

   Segons ha informat el Consell Escolar en un comunicat, els docents han rebut acusacions de dur a terme "adoctrinament" als centres de Balears. Per a ells, aquestes acusacions són de cada vegada més "difamatòries" i el seu objectiu és "l'atac a l'ús del català", que defineixen com a "llengua vehicular pròpia".

   Així mateix, el Consell ha expressat que la llengua és "una eina de comunicació i un element de cohesió social" i no un instrument d'enfrontament i que, a la Comunitat Autònoma de Balears es fomenta la "pluralitat lingüística", que defineixen com a "element de riquesa".

   Per tant, aquests tipus de declaracions, apunten, no fan més que intentar "sembrar conflictivitat i crispació en la comunitat educativa i als centres, danyant la convivència existent".

   En aquest sentit, els docents han expressat la seva condemna a qualsevol campanya de "desprestigi de la tasca docent com a estratègia política". "El debat polític sobre l'educació ha de ser constructiu i cercar consensos, no confrontació", han expressat des del Consell.

   Finalment, han volgut llançar un missatge als representants de tots els partits polítics de "responsabilitat i respecte cap a la comunitat educativa" per recordar que la convivència "als centres educatius s'ha de posar per sobre d'interessos partidistes".

Contador

Para leer más