El Consell executa la fase final dels mapes estratègics de soroll a les carreteres

Publicado 12/4/2019 11:46:56CET

   PALMA DE MALLORCA, 12 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca ha executat la fase final dels mapes estratègics de soroll a les carreteres de la xarxa viària de l'illa analitzant un total de 64 vies.

   Segons ha informat el Consell en un comunicat, aquest estudi té com finalitat complir amb la legislació europea, nacional i autonòmica, ajudar amb la gestió dels sorolls que genera el trànsit de les carreteres i aportar dades que defineixin la zona de servitud acústica.

   Amb els resultats obtinguts es podran desenvolupar els corresponents plans d'acció en matèria de contaminació acústica.

   El passat 9 d'abril en el Butlletí Oficial de Balears (BOIB) es va publicar la formalització del contracte per elaborar els mapes, per valor de 196.770,90 euros i un termini d'execució de nou mesos.

   Els mapes estratègics de soroll realitzats es componen de: mapes de nivells sonors, que són mapes de línies isofòniques fets a partir del càlcul a punts receptors que comprenen tota la zona d'estudi i de mapes d'afecció i exposició al soroll, on figuren les dades relatives a edificis, habitatges i població exposats a determinats nivells de soroll en les façanes dels edificis.

   Cal recordar que la Llei estatal de soroll obliga les administracions públiques a avaluar cada cinc anys l'afecció sonora de les carreteres principals de competència pròpia.

   D'acord amb l'article 14 de la Llei 37/2003, de 17 de novembre, del soroll, les administracions competents han d'elaborar i aprovar mapes estratègics de sorolls, a més de les finalitats i dels objectius d'aquests.

   En una primera fase, el 2011, es va publicar el Mapa estratègic de soroll eix Ponent-Llevant (Ma.-1, Ma.-19 i Ma.-20), on es va estudiar la situació de l'autopista d'Andratx, la via de cintura i l'autopista de Llevant.

Contador