Publicado 02/03/2019 18:01CET

El Consell integra el Museu del Mar de Sóller en el Museu Marítim de Mallorca

El Consell obre la primera seu territorial del Museu Marítim de Sóller
CONSELL DE MALLORCA

PALMA DE MALLORCA, 2 Mar. (EUROPA PRESS) -

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha signat aquest dissabte un conveni de quatre anys amb l'alcalde de Sóller, Jaume Servera, per integrar el Museu del Mar del municipi en el Museu Marítim de Mallorca.

Així ha informat la institució insular a través d'un comunicat en el qual ha detallat que el Consell situar les installacions a l'oficina del Consorci Museu Marítim de Mallorca i reobrir el centre al públic amb totes les despeses al seu crrec, per la qual cosa l'espai podr tornar a visitar-se, previsiblement, a la primavera.

En aquest sentit, Ensenyat ha apuntat que la "voluntat" del Consell és "ampliar" la xarxa de centres. "Aquesta diversificació passa per la descentralització física del projecte", ha afirmat a més d'incidir que, en una segona fase, el projecte "preveu la signatura de convenis amb diferents ajuntaments per incorporar centres que podrien situar-se a fars, drassanes o varadors".

Així, els objectius del consorci són investigar, recuperar i difondre el patrimoni marítim i portuari de Mallorca així com el llegat histric de totes les activitats relacionades amb el mar.

Finalment, el president del Consell ha apuntat que el Museu Marítim es concep com una "eina dinamitzadora" de l'economia i dels llocs de treball i ha explicat que, en la restauració de les peces, s'implicar l'Escola de Mestres d'Aixa del Consell.

Para leer más