19 de febrer de 2020
 

El Consell de Mallorca aprova subvencions per 438.000 euros per fomentar els programes dirigits a joves

Actualizado 18/6/2008 21:20:58 CET

PALMA DE MALLORCA, 18 de juny (EUROPA PRESS)

El consell executiu del Consell de Mallorca va aprovar avui diferents convocatòries de subvencions per fomentar programes dirigits als joves, amb un valor total de 438.750 euros. En concret, les línies d'ajudes aniran destinades a festivals multidisciplinaris de caràcter cultural o artístic, a iniciatives innovadores i al desenvolupament de l'àrea de joventut dels municipis.

En un comunicat difós avui, la Institució Insular va concretar que, en el cas dels festivals, aquests hauran d'estar promoguts per entitats i associacions sense ànim de lucre. En aquest sentit, el Consell pretén impulsar les activitats culturals i creatives col·lectives així com el desenvolupament de projectes amb una projecció pública multidisciplinari de diversos àmbits culturals i artístics, que promoguin la participació de la joventut i diversifiquin l'oferta en aquest àmbit.

En concret, es poden presentar a aquesta convocatòria les sol·licituds per portar a terme aquest any festivals multidisciplinaris, quedant excloses les associacions de veïns, les de la tercera edat i les de mestresses de casa de casa. El pressupost previst per subvencionar aquest tipus d'activitats és de 213.750 euros.

Mentrestant, també es tenen en compte les iniciatives innovadores dirigides a joves promogudes per ajuntaments o entitats i associacions sense ànim de lucre, convocatòria amb la qual el departament de Joventut i Igualtat obre una doble línia de subvencions amb el propòsit de fomentar polítiques culturals, socioculturals i de dinamització social, a més d'aconseguir promoure i enfortir el teixit associatiu en l'àmbit cultural entre els joves illencs. A aquesta convocatòria es destina un total de 100.000 euros, repartits al 50 per cent entre aquest any i 2009.

Poden presentar-se a aquesta convocatòria totes les accions innovadores dirigides a joves, i també les que afavoreixin a col·lectius juvenils desfavorits o en situació de risc d'exclusió social, minories ètniques o grups que requereixin una atenció especial a causa de les seves característiques socials, culturals o socioeconòmiques.

Alhora, respecte els ajuntaments, són subvencionables les accions que s'organitzin o promocionin de manera conjunta entre diferents municipis amb l'objectiu de fomentar la interrelació de la joventut i l'execució de programes de manera conjunta entre corporacions. D'altra banda, queden exclosos d'aquesta convocatòria els actes programats pels consistoris en el marc de les festes patronals del municipi, excepte quan aquest no superi els 10.000 habitants.

FOMENTAR LES POLÍTIQUES MUNICIPALS

Finalment, el Consell pretén donar suport al desenvolupament de l'àrea de joventut dels municipis, fomentant la contractació de professionals de joventut i la dotació d'infraestructures. El propòsit de la Institució, a través del Departament de Joventut i Igualtat, és fomentar les polítiques municipals destinades als joves dins de l'àmbit social, cívic, cultural, educatiu o de participació comunitària i crear les infraestructures necessàries per portar-les a terme.

Es poden presentar a aquesta convocatòria de subvencions les entitats de l'administració local que aquest any tinguin previst contractar a professionals de joventut que treballin dins les àrees esmentades, o bé equipaments, locals i materials no fungible de centres i instal·lacions específiques per a joves. En el marc d'aquesta doble línia de subvencions, Joventut i Igualtat ha previst destinar aquest any 125.000 euros, és a dir, 75.000 euros per a despeses de personal i 50.000 per a equipaments, locals, mobiliari i material no fungible.

Lo más leído

 1. 1

  Las señales FRB repetidas cada 16 días pueden tener origen artificial

 2. 2

  Eugenia Martínez de Irujo: "Con Cayetano no tengo relación"

 3. 3

  Nueva tecnología genera electricidad 'de la nada'

 4. 4

  Un dibujo de un mando de televisión con instrucciones, la idea de un joven para que su abuelo pueda ver el fútbol

 5. 5

  Este casco de la I Guerra Mundial protege mejor que diseños modernos