Publicado 23/09/2019 10:17CET

El Consell de Mallorca condemna l'assassinat masclista de la Colnia de Sant Jordi

PALMA DE MALLORCA, 23 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Mallorca ha mostrat aquest dilluns la seva "enrgica" condemna a l'últim assassinat masclista, que va ocórrer aquest diumenge a la Colnia de Sant Jordi (Ses Salines).

En un comunicat, la institució insular ha destacat la seva "repulsa" a aquest "gravíssim atac masclista" i ha mostrat les seves condolences als familiars i amics de la víctima mortal, una dona alemanya de 59 anys.

La consellera de Presidncia del Consell, Teresa Suárez, est en contacte i actuant de manera coordinada amb la resta d'administracions i s'ha reafirmat en el seu compromís per lluitar contra aquesta xacra social i treballar amb tota la societat per "construir una Mallorca lliure de violncies masclistes".

CONDEMNA DEL COLLEGI DE PSICLEGS

També el Collegi Oficial de Psicologia de Balears (Copib) ha mostrat la seva "més rotunda condemna" i ha traslladat la seva solidaritat i condolences a la família i persones properes de la víctima.

Segons el Copib, tota la ciutadania, per molt especialment els responsables polítics, "han de treballar per erradicar aquesta terrible xacra social i, en aquest sentit, és imprescindible que s'apliquin polítiques de suport i protecció integral a les víctimes de la violncia masclista".

Els psiclegs han remarcat que la prevenció és el mecanisme real per posar fi a la violncia contra les dones amb el qual bandejar conductes que romanen en la societat i que perpetuen el maltractament a la dona.

Des de l'mbit de la psicologia, reclamen que es posi el focus en les mesures de carcter preventiu i d'intervenció psicolgica especialment en les edats més primerenques, per erradicar estereotips masclistes i desigualtats que sustenten la violncia contra la dona.

Per tot aix, veuen imprescindible continuar treballant al costat de les administracions en la lluita contra les violncies masclistes amb l'objectiu d'elaborar protocols de detecció i programes d'intervenció d'abast en tots els sectors i aportant pautes que permetin establir valors d'igualtat.

Para leer más