El conseller de Mobilitat d'Eivissa intervindrà aquesta tarda al parlament Europeu per informar sobre les autovies

Actualizado 24/6/2008 20:45:40 CET

EIVISSA, 24 de Juny (EUROPA PRESS)

El conseller de Política de Mobilitat i Activitats, Albert Prats, intervindrà aquesta tarda en el debat de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu per informar de la situació a Eivissa arran de l'execució dels projectes viaris executats durant els últims anys.

La compareixença de Prats com a representant del Consell Insular d'Eivissa formen part de la petició elevada per l'eurodiputada socialista, Teresa Riera, d'acord amb una denúncia formalitzada contra les esmentades carreteres el 2006 per Amics de la Terra.

Així, Prats incidirà en el seu discurs en la necessitat de delimitar les responsabilitats respecte a l'execució i a les conseqüències d'aquestes obres, i oferirà, segons es llança del discurs al qual va poder tenir accés Europa Press, "tota la col·laboració institucional perquè s'aclareixin les possibles irregularitats al voltant a les mateixes".

Prats recordarà en la seva oratòria que tot i que avui compareix amb màxim representant en l'àmbit de la mobilitat en el seu moment va signar com denunciant peticionari de l'esmentada compareixença i va exhibir el mateix rebuig "que la resta de la ciutadania davant d'uns projectes desmesurats per a la nostra escala territorial i que han provocat infinitat de problemes pel seu inadequació a l'entorn".

Alhora, Prat aprofundirà en la "incorrecta gestió humana que va implicar que nombrosíssims ciutadans fossin expropiats i expulsats de manera violenta de les seves cases sense haver complert amb els tràmits preceptius d'expropiació, causant greus situacions d'inseguretat jurídica tal com fa poc ha reconegut el Tribunal Superior de Justícia de Les balears".

La important destrucció patrimonial i els beneficis tèrbols de les esmentades autovies són per al conseller assumptes que en els que s'ha de pronunciar el Parlament Europeu.

Finalment, Prats donarà compte a més dels processos judicials en marxa en aquest àmbit i "de la implicació de a anteriors alts càrrecs polítics". Alhora informarà dels continguts d'una auditoria adjudicada pel seu executiu que estudiarà les irregularitats esdevingudes en tot el procés de projecte, licitació, construcció i gestió administrativa.

 

Lo más leído

 1. 1

  Toñi Moreno, así cambiará su vida profesional tras convertirse en madre

 2. 2

  Un hombre compra una bicicleta robada de 1600 euros por poco más de 90 y pide ayuda en Twitter para encontrar a su dueño

 3. 3

  El Gobierno subirá el salario mínimo a 950 euros este año

 4. 4

  La Justicia europea avala que los interinos contratados para cubrir una vacante no tengan indemnización

 5. 5

  Cae al mar un tramo del Puente del Petróleo de Badalona (Barcelona) por el oleaje

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista