Actualizado 24/6/2008 18:45:40 +00:00 CET

El conseller de Mobilitat d'Eivissa intervindrà aquesta tarda al parlament Europeu per informar sobre les autovies

EIVISSA, 24 de Juny (EUROPA PRESS)

El conseller de Política de Mobilitat i Activitats, Albert Prats, intervindrà aquesta tarda en el debat de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu per informar de la situació a Eivissa arran de l'execució dels projectes viaris executats durant els últims anys.

La compareixença de Prats com a representant del Consell Insular d'Eivissa formen part de la petició elevada per l'eurodiputada socialista, Teresa Riera, d'acord amb una denúncia formalitzada contra les esmentades carreteres el 2006 per Amics de la Terra.

Així, Prats incidirà en el seu discurs en la necessitat de delimitar les responsabilitats respecte a l'execució i a les conseqüències d'aquestes obres, i oferirà, segons es llança del discurs al qual va poder tenir accés Europa Press, "tota la col·laboració institucional perquè s'aclareixin les possibles irregularitats al voltant a les mateixes".

Prats recordarà en la seva oratòria que tot i que avui compareix amb màxim representant en l'àmbit de la mobilitat en el seu moment va signar com denunciant peticionari de l'esmentada compareixença i va exhibir el mateix rebuig "que la resta de la ciutadania davant d'uns projectes desmesurats per a la nostra escala territorial i que han provocat infinitat de problemes pel seu inadequació a l'entorn".

Alhora, Prat aprofundirà en la "incorrecta gestió humana que va implicar que nombrosíssims ciutadans fossin expropiats i expulsats de manera violenta de les seves cases sense haver complert amb els tràmits preceptius d'expropiació, causant greus situacions d'inseguretat jurídica tal com fa poc ha reconegut el Tribunal Superior de Justícia de Les balears".

La important destrucció patrimonial i els beneficis tèrbols de les esmentades autovies són per al conseller assumptes que en els que s'ha de pronunciar el Parlament Europeu.

Finalment, Prats donarà compte a més dels processos judicials en marxa en aquest àmbit i "de la implicació de a anteriors alts càrrecs polítics". Alhora informarà dels continguts d'una auditoria adjudicada pel seu executiu que estudiarà les irregularitats esdevingudes en tot el procés de projecte, licitació, construcció i gestió administrativa.

Lo más leído

 1. 1

  Batman Day: Spotify crea la lista de reproducción perfecta para celebrar el Día de Batman

 2. 2

  Paula Echevarria, la mami más fashion en la vuelta al cole de Daniella

 3. 3

  La Reina Letizia enamora, con un sencillo look, en la inauguración de una exposición sobre Miguel Delibes

 4. 4

  Enrique Ponce y Ana Soria, pillados paseando en Nimes de lo más enamorados

 5. 5

  Rocío Flores estalla en directo y entra en 'Sálvame' para defender a su familia