La Conselleria d'Educació dobla el pressupost per a la innovació digital als centres

Actualizado 9/9/2019 15:36:58 CET
Alumna amb Ordinador Portàtil.
Alumna amb Ordinador Portàtil.GOVERN - Archivo

PALMA DE MALLORCA, 9 Sep. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Educació, Universitat i Investigació dobla aquest curs 2019-2020 el pressupost per a la innovació digital als centres respecte a l'any passat, amb una inversió que ronda els 413.800 euros.

Segons ha informat la Conselleria d'Educació, Universitat i Investigació en una nota de premsa, un total de 56 centres, 18 més que en el curs passat, participen del programa de dispositius digitals, amb 4.218 alumnes beneficiats.

A més, es preveu la renovació de les instal·lacions de tots els centres educatius públics de Balears perquè comptin amb banda ampla 'ultrarápida' amb una inversió de més de cinc milions d'euros a través del conveni amb el Govern central i l'empresa pública RED.ES.

El conveni, dut a terme amb l'Estat, preveu també donar cobertura Wifi en totes les aules dels centres beneficiaris, de manera que en totes les aules es podrà treballar amb dispositius sense cables i software educatiu a la xarxa.

Actualment ja s'ha intervingut en 108 centres educatius i es preveu que el mes de març de 2020 tots els centres educatius de Balears ja hagin renovat les instal·lacions.

Més de 300 centres educatius --tant públics com concertats-- participaran en programes de formació i transferència a centres vinculats al projecte educatiu per a la posada en pràctica de "metodologies globalitzadores de l'aprenentatge, millora de les competències socials i emocionals, actualització científica o millora de les competències lingüístiques en les llengües oficials i llengües estrangeres", segons la Conselleria.

A més, 60 centres de primària i ESO participaran en programes de formació específics conjunts de millora de la competència matemàtica i la competència lingüística per permetre "una millor coordinació curricular i metodològica en el pas de primària a secundària", segons fonts del Govern.

ATENCIÓ A l'ALUMNAT NOUVINGUT

S'incrementen també, en el nou curs, de 40 a 70 els dinamitzadors lingüístics als centres educatius per atendre l'alumnat nouvingut que desconeix les llengües oficials com a agents de suport al professorat en l'organització d'activitats complementàries.

Contador

Para leer más