Constitueixen la Comissió provincial en Balears de l'Observatori per a la lluita contra el frau a la Seguretat Social

Publicado 9/9/2019 18:13:22CET

   PALMA DE MALLORCA, 9 Set. (EUROPA PRESS) -

   La primera reunió de la Comissió provincial a Balears de l'Observatori per a la lluita contra el frau a la Seguretat Social se celebra aquest dimarts a les 9.30 hores a la seu de la Tresoreria de la Seguretat Social a Palma.

   Segons ha informat aquest dilluns la Delegació del Govern a Balears en un comunicat, l'Observatori és d'àmbit estatal i depèn de la Tresoreria General de la Seguretat Social.

   Entre els objectius d'aquest observatori estarà prevenir i lluitar contra el frau fiscal per recuperar els recursos que perd l'Estat per conductes irregulars. L'Observatori funcionarà en ple i en comissions provincials.

   A més, des del nou òrgan es proposaran estudis i anàlisis de dades per identificar possibles conductes de frau en matèria d'afiliació, cotització i recaptació. Així, es duran a terme actuacions de control i inspecció a més de propostes de modificació de normatives, en el cas que sigui necessari. La Comissió provincial celebrarà, almenys, quatre sessions ordinàries a l'any.

   Estarà formada per un president (actualment, la directora provincial en funcions de la Tresoreria General de la Seguretat Social) i un secretari (un subdirector provincial). A més, l'òrgan comptarà amb diversos vocals entre els quals es troben dos representants de la direcció provincial de la Tresoreria General de la Seguretat Social i dos representants de la direcció provincial de l'Institut Nacional de Seguretat Social.

   Així mateix, també formaran part de la mateixa Comissió un representant de la direcció provincial de l'Institut Social de la

   Marina dos representants de la prefectura provincial d'Inspecció de Treball i Seguretat Social, així com un representant del Servei Jurídic de l'Administració de la Seguretat Social.

   De la mateixa manera, també integraran aquesta Comissió dos representants dels sindicats, i dos representants de les associacions empresarials més representatives.

Contador

Para leer más