Constituït el Consell de Direcció de l'ICIB amb un pressupost d'1,8 milions d'euros

Publicado 16/4/2019 16:32:44CET

   PALMA DE MALLORCA, 16 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Direcció de l'Institut d'Indústries Culturals (ICIB) s'ha reunit aquest dimarts per primera vegada en Ca'n Oleo i, entre altres mesures, s'ha aprovat el Pla d'actuació 2019 i el Pla Estratègic de Subvencions.

   Segons ha informat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports en un comunicat, la reunió ha estat presidida per la consellera Fanny Tur, i el conseller de Treball, Comerç i Indústria Iago Negueruela, com a vicepresident del Consell de Direcció.

   També formen part del Consell la directora general de Cultura, Joana Català, el director general de Política Indústrial, Manuel Porras, el director general d'Innovació i Investigació, Josep Lluís Pons, el conseller de Cultura del Consell de Mallorca, Rafel Creus, el conseller de Cultura del Consell d'Eivissa, David Ribas, el director de l'IEB, Francesc Rotger, entre d'altres.

   El Consell de Direcció de l'ICIB és el màxim òrgan de l'Institut, juntament amb el Consell Rector que fa una funció d'assessorament i el Consell Executiu que fa el seguiment de l'ICIB.

PLA D'ACTUACIONS

   Un dels punts aprovats ha estat el Pla d'Actuacions de l'Institut d'Indústries Culturals de Balears per a l'any 2019. A més, s'ha aprovat el pressupost de l'ICIB per a l'any 2019 que és de 1.834.200 euros.

   També, pel que fa a recursos humans, es preveu la incorporació d'un tècnic superior o auxiliar administratiu, així com la possibilitat d'incorporar persones becàries o estudiants en pràctiques.

   D'altra banda, també s'ha aprovat un conjunt de mesures per facilitar la simplificació documental en els procediments administratius a través de les noves tecnologies.

   Pel que fa a les actuacions en l'àmbit cultural, s'han aprovat les línies d'actuació de l'ICIB per aquest any 2019, entre elles destaquen l'impuls del desenvolupament de les indústries culturals i creatives en l'àmbit de Balears, a través de l'ICIB que serà l'òrgan encarregat de gestionar la informació i la difusió de tota classe de subvencions, ajudes i línies de finançament.

PLA DE SUBVENCIONS

    En el Consell de Direcció de l'ICIB, també s'ha aprovat el Pla de Subvencions 2019. D'una banda, una de les línies és entorn de l'objectiu de diversificar el model econòmic, i s'ha fet en col·laboració amb la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria.

   Aquesta línia de finançament és una novetat, i ha estat possible gràcies a la coordinació institucional de les dues Conselleries.

   D'una banda, s'ha aprovat una línia d'ajudes a les empreses culturals i creatives de Balears per cobrir despeses d'operacions financeres d'inversió productiva, amb un pressupost de 500.000 euros.

   També s'ha aprovat una línia d'ajudes per dotar de capital circulant a les empreses culturals i creatives amb l'objectiu de garantir la liquiditat de les empreses culturals i creatives mitjançant la creació d'una línia d'ajudes de capital circulant per a projectes i la seva promoció amb un pressupost total de 200.000 euros.

   D'altra banda, l'ICIB assumeix les competències de subvenció en matèria audiovisual que fins ara tenia l'IEB, en aquest sentit, a partir d'ara l'ICIB serà l'encarregat de tramitar les subvencions del sector.

   Finalment, també s'ha aprovat la creació del Consell Assessor del sector audiovisual. És la primera comissió assessora del sector audiovisual, i es preveu constituir altres al llarg de l'any.

Contador

Para leer más