Actualizado 20/12/2010 15:17 CET

Controladors.- AENA i els representants de USCA es reuniran aquest dilluns amb l'objectiu de fixar un calendari

MADRID, 20 Dic. (EUROPA PRESS) -

Els controladors i AENA reprendran aquest dilluns les negociacions per al conveni col·lectiu en el seu primer pren de contacte després del 'plantada' del col·lectiu, que va motivar el tancament de l'espai aeri espanyol el passat 3 de desembre en ple pont de la Constitució, i amb l'objectiu de fixar un nou calendari, van confirmar a Europa Press fonts del gestor aeroportuari.

A la trobada acudiran els representants legals dels gairebé 2.400 controladors que compte AENA en plantilla, del despatx d'advocats Cusan, així com representants de Recursos Humans de Navegació Aèria.

"Es tracta d'una primera presa de contacte per reprendre les negociacions" que, segons van recordar les mateixes fonts, han de partir de l'acord de mínims signat entre les dues parts el passat 13 d'agost, en què entre els seus 12 punts figurava una jornada aeronàutica de 1.670 hores anuals i un màxim de 80 hores extres.

Des d'AENA apunten que el decret de temps d'activitat i descans, que és el que defineix que és activitat aeronàutica, estava ja en vigor.

El sindicat USCA ha mostrat la seva satisfacció per la represa de les negociacions, després d'haver-se intensificat els contactes en les últimes hores entre les dues parts, ja que és el "camí adequat" per recuperar "la concertació i el diàleg social", en ares a resoldre, "a la major brevetat possible l'actual conflicte laboral".

"Era i és la millor manera d'establir acostaments, encaminats a poder culminar el procés de negociació", ha recalcat, per qualificar d'"injustificada" la pròrroga de l'estat d'alarma.

Representants de USCA van presentar dijous al Congrés de Diputats una carta en la qual es comprometien a mantenir "la continuïtat del servei" i expressaven la seva voluntat de "continuar amb les seves tasques de mediació" davant del col·lectiu, manifest signat pel 85% dels controladors, 1.600 dels gairebé 1.900 operatius.

PUNTS CLAU DE L'ACORD DE MÍNIMS D'AGOST

L'acord fixa un salari mitjà de 200.000 euros a l'any fins a 2013 per als controladors operatius, i quatre categories de torns --1.200 hores, 1.300 hores, 1.400 hores i 1.500 hores--, en funció de la càrrega de treball de cada centre fins a un màxim de 1.670 hores anuals.

A més, preveu que en qualsevol de les dependències on calgui fer més hores per cobrir el servei --sempre fins al màxim de 1.670 hores anuals previstes a la llei-- que aquestes quedin garantides per un procediment acordat entre les dues parts.

Pel que fa a la cobertura de les baixes, s'estableix un doble sistema amb el qual programarà serveis de guàrdia organitzats per cobrir les incidències que es produeixin durant el dia i, d'altra banda, aquelles incidències que es produeixin 48 unes hores abans del compliment del servei es cobriran "de manera voluntària" per la limitació de dos serveis al mes i fins a esgotar les 80 hores extres que permet la llei.

Finalment, en matèria de formació es preveu la creació d'un grup de treball entre AENA i Aprocta per millorar la formació contínua, les competències lingüístiques i el desenvolupament de la carrera professional.

Lo más leído

 1. 1

  Se filtran fotografías del cuerpo sin vida de Maradona

 2. 2

  La Tierra viaja más rápido y está más cerca del centro de la galaxia

 3. 3

  Júpiter y Saturno sobrevivirán al Sol expandido pero no saldrán ilesos

 4. 4

  Se descubre la verdadera cara de Doña Ana, la matriarca de Cantora

 5. 5

  La Reina de la copla se queda sin corona, se hunde la imagen de Isabel Pantoja