COP25.- Yllanes explica a la resta de CCAA les mesures que està implantant Balears a favor de la transició energètica

Publicado 3/12/2019 18:10:16CET
El vicepresident del Govern balear i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha participat en la taula de debat 'L'acció subnacional en la lluita contra el canvi climàtic' que s'ha celebrat en la COP25.
El vicepresident del Govern balear i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha participat en la taula de debat 'L'acció subnacional en la lluita contra el canvi climàtic' que s'ha celebrat en la COP25. - CAIB

PALMA DE MALLORCA, 3 Dic. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident del Govern balear i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha explicat a la resta de comunitats autònomes les mesures que s'estan implantant a Balears a favor de la transició energètica, en la cimera del Clima (COP25) que se celebra a Madrid.

Segons ha informat la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius en una nota de premsa, Yllanes ha participat aquest dimarts en la taula de debat 'L'acció subnacional en la lluita contra el canvi climàtic'.

En la taula també han estat presents representants d'altres cinc comunitats autònomes --Catalunya, País Basc, Galícia, Madrid i Comunitat Valenciana--.

LLEI DE CANVI CLIMÀTIC DE BALEARS I INSTITUT DE L'ENERGIA

Durant la seva intervenció en la taula de debat el vicepresident del Govern ha posat la Llei de canvi climàtic de Balears com a exemple dels "esforços" de l'Executiu balear per prendre "mesures valentes" per "disminuir els efectes del canvi climàtic i apostar per una transició energètica justa".

En aquest sentit, Yllanes ha explicat la "importància" de la creació de l'Institut Balear de l'Energia com a entitat pública capaç de dur a terme una política energètica "de forma activa" i que, en un futur, serà comercializadora d'energia.

"Portem cert avantatge, però aquest és un treball que necessita de coordinació amb el Govern de l'Estat i amb la resta de comunitats autònomes", ha dit Yllanes. I ha afegit que "les especials condicions de fragilitat obliguen a actuar ja".

Per la seva banda, els representants de les altres comunitats representades en la taula de debat han posat també de relleu la "importància" d'una "acció coordinada" entre governs subnacionals per a l'acció climàtica.

ALTRES MESURES

D'altra banda, Yllanes ha destacat l' "important" paquet de mesures "concretes" i "transversals" en totes les Conselleries relacionades amb la Declaració d'emergència climàtica del Govern balear.

Aquestes mesures, han informat des de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius "ja s'estan engegant", com és el cas de la partida pressupostària destinada a instal·lar nous punts de càrrega de vehicles elèctrics per "garantir la viabilitat d'una mobilitat sostenible" a les Illes.

Totes aquestes mesures, han conclòs des de la institució, estan incloses dins de l'Agenda Balear 2030 per garantir un "futur digne" a les generacions futures.

Contador