Creen 60 noves places a la Llar d'Ancians que s'incorporen a la Xarxa Pública de Dependència

Publicado 3/5/2019 14:31:22CET

   PALMA DE MALLORCA, 3 Maig (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Govern ha autoritzat a la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació a finançar la despesa derivada de la signatura de convenis per al funcionament de places de centre de dia i de residència a diversos municipis de Mallorca.

   Segons ha informat la portaveu del Govern, Pilar Costa, en un comunicat, un d'aquests convenis, el que signaran la Conselleria i l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), suposa el finançament de 60 noves places de residència per a persones majors en situació de dependència.

   Es tracta de places residencials de nova creació a la Llar d'Ancians de Palma, on la institució insular ha realitzat unes obres d'ampliació i reconversió.

   A més d'aquestes 60 places de residència, la Conselleria finançarà 30 per a estades diürnes al centre Ment 2, que també gestiona l'IMAS. Això suposa una despesa de 4.087.870 euros, destinat al funcionament d'aquestes places, que s'integren a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència.

   D'altra banda, la Conselleria també ha rebut l'autorització del Consell de Govern per finançar places de centre de dia i residència a Artà, Campos, Sant Lluís i Maó, mitjançant la renovació de convenis amb aquests ajuntaments.

   El conveni amb l'Ajuntament d'Artà suposa el finançament de 14 places a la Residència Posada dels Olors i 12 al centre de dia municipal, per un import total de 1.071.173 euros; a Maó s'invertiran 1.287.301 euros en el finançament de 17 places en la residència municipal i 14 al centre de dia; a Sant Lluís es financen 15 places en la residència municipal i deu al centre de dia per un import de 1.080.636 euros.

   Així mateix, a Campos, el conveni suposa una inversió de 995.851 euros per al manteniment de 16 places al centre de dia municipal i 11 en la Residència Sor Maria Rafela, una residència que, una vegada acabades les obres de reconversió i ampliació (finançades en part per la Conselleria), oferirà 22 places més.

   Totes aquestes places, finançades per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, s'integren a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència, que des de l'any 2015 ha incorporat 540 noves places de residència i 153 de centre de dia.

Contador